Paul de Leeuw praat mond voorbij: Op1 week lang vanaf Songfestival

Paul de Leeuw heeft zijn mond voorbijgepraat. De presentator onthult per ongeluk dat de talkshow Op1 in de week van het Eurovisie Songfestival de hele week vanuit Ahoy in Rotterdam komt.

Paul de Leeuw © Annemieke van der Togt

Het Eurovisie Songfestival strijkt in de week van 18 mei neer in Rotterdam voor twee halve finales en de grote finale. Het wordt vanwege de pandemie een ietwat uitgeklede editie, maar dat mag de pret niet drukken. De talkshow Op1 pakt flink uit en komt de hele week vanaf het liedjesfestijn, onthult Paul de Leeuw in De Officiële Songfestival Podcast.

Op1 in Songfestival-sferen

Eigenlijk mocht Paul het nieuwtje nog helemaal niet verklappen. “We gaan waarschijnlijk Op1, dat harde, diepte-interviewprogramma, de hele week vanaf het Songfestival doen. Mocht ik dat eigenlijk zeggen al? Nee, dat mocht niet. Het is off the record. Oh, sh*t”, vertelt hij in de podcast.

Eigenlijk zou Paul afwisselend met Richard Groenendijk het zogenoemde ‘fanzone-programma’ gaan presenteren bij het stadhuis in Rotterdam. “Of dat doorgaat weet ik niet. Ik ben wel gevraagd om wat andere dingetjes te doen, maar ik zal er zelf niet bij zijn, omdat er maar 3.500 kaarten zijn. Ik begrijp heel erg dat daar andere mensen voor in aanmerking komen.”

Imbeciel

Ook blikt Paul in de podcast terug op die keer dat hij namens Nederland de punten uit mocht delen bij het Eurovisie Songfestival van 2006. Hij grapte met de presentatoren en gaf zelfs live in de uitzending zijn 06-nummer aan de mannelijke host. Daar kwam veel kritiek op.

De Britse commentator Terry Wogan vroeg zich zelfs af ‘welke imbeciel’ Nederland nu toch weer de punten liet geven. “Ik dacht we gaan lol maken. Het was heel erg leuk om te doen, maar ik mocht het daarna nooit meer doen.”

Podcast

De Officiële Songfestival Podcast kunt u onderstaand beluisteren:

https://open.spotify.com/episode/5JklfZBtcB8k5nyQaIS0H3?si=3b9cc43804694db3

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Op1 komt hele week vanaf het Songfestival. Goed idee of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen