Winston Gerschtanowitz: ‘John de Mol was zó zenuwachtig’

Winston Gerschtanowitz vindt het fantastisch dat John de Mols tv-kindje Marble Mania aan het begin van dit jaar zo’n groot succes was op SBS 6. “Hij was echt gespannen, hoor”, verklapt hij.

Winston Gerschtanowitz in Marble Mania © William Rutten

Er zullen maar weinig mensen zijn die hadden verwacht dat de knikkershow Marble Mania zó zou aanslaan op SBS 6. Het programma trapte in januari af met 1,4 miljoen kijkers en daar waren aan het eind van de reeks nog 1,3 miljoen van over: prima cijfers. “We hadden allemaal zoiets van: of het wordt echt iets héél gaafs of niemand gaat dit begrijpen.”

‘Zó spannend’

Winston vertelt in de online Shownieuws-serie Op De Gevoelige Plaat dat niemand bij Talpa echt wist welke kant het op zou gaan met Marble Mania. Er werd zowel rekening gehouden met een flop als een hit.

“Dat heb ik nog nooit eerder gehad. Zó spannend dat je niet weet wat het gaat worden en dat die uitersten allebei kunnen, dat had ik nog nooit eerder gehad. Dat het dan zo uitpakt dat we gewoon zo’n klapper van een hit te pakken hebben, dat had echt niemand gedacht.”

Appen met John

Uiteindelijk deed de première van Marble Mania het dus uitstekend. “Yes, yes, yes, yes! Ik heb bijna de tranen op mijn wangen. 1,4 miljoen!”, appte Winston ’s ochtends aan John.

John daarop: “Dit had ik niet verwacht. Fantastisch!”

Wanneer was dat appcontact? “Dat was om 7.36 uur. Zo gaat dat natuurlijk”, zegt hij, wijzend op de publicatietijd van de kijkcijfers.

Nerveuze Mol

Er viel een last van Johns schouders af, weet Winston. “Hij was echt gespannen, hoor. Dat is ook het unieke aan hem, hè? Dat hij zo durft de grenzen op te zoeken van het onwetende in de hoop dat het scoort of misschien het nieuwe gebied is. Als het dan werkt, dan krijg je dit soort reacties.”

“Het was voor iedereen bij de zender zo. We hadden zoiets van: wat?! Voor SBS 6 natuurlijk helemaal, hè? Het zijn cijfers die je gewoon niet vaak hebt, dus op naar seizoen twee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen