Op1-ster Talitha Muusse geeft zichzelf een 8: ‘Oneens met Angela’

Talitha Muusse geeft zichzelf een 8 als presentatrice van de talkshow Op1. Ze is het oneens met de kritiek van mediaprominenten Angela de Jong en Johan Derksen, vertelt ze in de Volkskrant.

Talitha Muusse © Wessel de Groot

Het zit er na deze week voorlopig op voor het Op1-duo Sven Kockelmann en Talitha Muusse, omdat de zondageditie van de talkshow stopt. Als ze terugblikt op de afgelopen periode, geeft ze zichzelf dan een 6 of een 8, vraagt de Volkskrant haar vandaag. “Een 8. Ik ben het oneens met de kritiek op mij”, antwoordt ze.

Angela de Jong

Talitha kan zich totaal niet vinden in de kritiek op haar persoon. “De tv-recensent van het AD, Angela de Jong, noemde me Svens stagiaire. Johan Derksen ook. Het klopt dat ik relatief jong ben, 29, en geen ervaring had als tv-presentator. Maar al jaren presenteer ik congressen en interview ik mensen op podia.”

De kritiek maakt haar boos. “Een jonge, getalenteerde man zullen ze nooit stagiaire noemen. Dit is gewoon seksisme. ‘Meisje Talitha’, hoorde ik ook vaak. Wicht. Dom gansje. En er waren racistische opmerkingen, online. Zoals dat ik alleen ben gevraagd vanwege het diversiteitsbeleid. Dat is zo absurd dat het me eigenlijk niet meer raakt.”

Talitha wil eigen talkshow

Ze vindt het wel lastig dat ze zich beperkter voelt in het geven van haar mening. “Als ik ergens anders mijn mening geef, ligt dat ook gevoelig”, zegt ze. “Het is een spanningsveld, waarvan ik probeer te leren.” En: “Als omroepen herkenbaar willen overkomen, zou het goed zijn als ze medewerkers meer ruimte geven zich te laten zien.”

Talitha staat nog het hele jaar onder contract bij KRO-NCRV. “Op kortere termijn denk ik aan iets wat meer beschouwend is, zoals documentaires maken. Op langere termijn zou een eigen talkshow fantastisch zijn.”

Een groot interview met Talitha Muusse kunt u lezen via Blendle of op de Volkskrant-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Talitha Muusse een aanwinst voor Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen