Linda de Mol en Chantal Janzen adviseren: ‘Heb je sh*t voor elkaar’

Linda de Mol en Chantal Janzen behoren tot de top van de Nederlandse televisiewereld. Ze zijn zó door de wol geverfd dat ze niet eens meer zenuwen hebben. Hoe doen deze blonde vrouwen dat?

Linda de Mol en Chantal Janzen © Roy Beusker, William Rutten

Afzonderlijk van elkaar leggen Linda en Chantal uit hoe ze het voor elkaar krijgen om te werken zonder zenuwen. Het gaat volgens deze dames vooral om een uiterst goede voorbereiding. Dan kan er eigenlijk alleen nog maar extern iets misgaan, vertellen de presentatrices respectievelijk op Radio 10 en in de &C.

Linda heeft sh*t voor elkaar

Als Linda wordt gevraagd of ze nog wel eens zenuwachtig is voor opnames, zegt ze: “Niet zo snel. Niet zo heel snel. Ik vind dat ook wel een soort prettig. Het heeft er ook mee te maken dat ik heel erg ben van het huiswerk doen. Ik bereid alles heel goed voor en dan weet je eigenlijk al van: wat kan er nou gebeuren?”

Het ligt niet aan haar als het misgaat, aldus Linda. “Er kan een decorstuk omvallen of een kandidaat niet goed worden, maar ik heb mijn sh*t wel voor elkaar. Waar zou je dan nog heel zenuwachtig voor kunnen zijn?”

Gezonde spanning

Linda is dus een behoorlijk zelfverzekerde vrouw. “Soms is er nog wel sprake van gezonde spanning, zoals laatst bij de Wintermaand toen ik Mark Rutte te gast had. Dan heb ik wel een soort spanning omdat je het graag goed wil doen, maar niet heel erg zenuwachtig van: o jeetje, de minister-president zit hier.”

Waar zit die gezonde spanning in? “Ik wil gewoon dat het een leuk gesprek wordt en dat weet je van tevoren niet. Dat levert een soort gezonde spanning op, maar niet meer wat ik destijds bij mijn eerste Duitse show dacht, van: waar ben ik aan begonnen, ik moet overgeven, ik wil weg en ik krijg een paniekaanval.”

Chantal heeft shizzle voor elkaar

Tv-collega Chantal laat een soortgelijk geluid horen: “Natuurlijk gaan mensen je becommentariëren, dat hoort er nu eenmaal bij als je op televisie komt en daar kun je helemaal niks aan doen. Waar je wel controle over hebt en wat je dan ook zo goed mogelijk moet doen: je werk. Doe gewoon heel goed je job.”

Net als Linda bereidt Chantal zich altijd als een malle voor. “Ken je shizzle, weet waar je over praat, zoek alles op en uit. Van links naar rechts en van voor naar achter. Goede voorbereiding zorgt er in elk geval bij mij voor dat die zenuwen niet zo aanwezig zijn.”

Vlieguren

Het is iets wat veel tv-talenten zich nog aan moeten leren, aldus Chantal. “Als je aan het begin van je carrière staat, moet je simpelweg nog zo veel leren, dan is het logisch dat je onzeker bent. Maar na zo veel vlieguren en fouten maken, word je gewoon zekerder.”

“Eerst zaaien, dan oogsten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen