Harm Edens boos op mensen die vakantie vieren in Mexico

Harm Edens vindt het echt bij de beesten af dat er mensen zijn die vakantie vieren in Mexico. Het is heel erg slecht voor het milieu om te gaan zonnebaden in Cancun, briest de kersverse SBS 6-ster.

Harm Edens © Elvin Boer

Het reisgedrag van het gewone gepeupel leidt bij Harm tot grote ergernis. “Weekendjes Barcelona om te shoppen. Je karkas naar Mexico sleuren om daar twee weken op een strand te liggen. Probeer Texel eens”, briest de presentator in de Volkskrant, wijzend op de milieuvervuiling die vliegen met zich meebrengt.

Harm wil naar New York

Harm heeft naar eigen zeggen last van vliegschaamte. Hij vliegt alleen nog als hij een goed excuus heeft. “Ik vlieg alleen nog als het voor mijn werk noodzakelijk is. Dat is lastig, want ik vind New York een geweldige stad, maar ik heb niet zo gauw een excuus om daarnaartoe te gaan. Ik hoop nu op een eredoctoraat van Harvard ofzo.”

Het is volgens Harm echt heel erg belangrijk dat we een beetje omkijken naar de wereld. “Ik besteed 90 procent van mijn tijd aan duurzaamheid: mijn radioprogramma, het leiden van congressen en denktanks.”

Vliegschaamte

Heeft Harm naast vliegschaamte ook nog andere hippe schaamtes? “Ik heb ook vleesschaamte, tegelschaamte, bladblazerschaamte en wegflikkerschaamte”, zegt de duurzame presentator. “Vlees eet ik nog wel, maar alleen als ik weet dat het beest zo ongeveer vrijwillig euthanasie heeft laten plegen.”

Al met al heeft Harm bij zijn nieuwe werkgever SBS 6 flink wat werk te verzetten. Zijn publiek bestaat daar uit fervente Corendon-gangers, terwijl zijn Talpa-collega’s wekelijks naar Ibiza vliegen om zien en gezien te worden.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van Harm Edens' woedeaanval?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen