Kijkers vol lof over Hoge Bomen: Paul de Leeuw ontroert met zoon Toby

Paul de Leeuw bracht gisterenavond flink wat vrolijkheid naar het tv-scherm met zijn optreden in de talkshow Hoge Bomen. Samen met zijn even goedlachse zoon Toby (18) wist hij de kijker te ontroeren.

Paul de Leeuw en zoon © SBS 6

Dat Paul aan de talkshowtafel van Op1 niet op zijn plek zit, daar is iedereen het inmiddels wel over eens. Gisteren liet hij in de Jeroen van der Boom-show Hoge Bomen zien dat hij in weekendamusement wél tot zijn recht komt. Hij wist te ontroeren door zowel met zijn moeder als met zijn 18-jarige zoon Toby plaats te nemen aan de vleugel van Jeroen.

Moeder Tonia

Als eerst schoof moeder Tonia Pelleboer aan en dat was geen verrassing. “Toen je me gevraagd had voor deze show, zei ik: ‘Dan komen er allemaal verrassingen en dan komen er misschien mensen waarvan ik denk: had ze maar thuisgelaten.’ Toen zei mijn moeder: ‘Dan ga ik toch lekker mee.’ Het was eerst een soort grap.”

Géén grap was de opmerking van Paul dat zijn moeder 89 jaar oud is. Dat zou je haar namelijk totaal niet geven. Ze zag er fleurig en vrolijk uit, een beetje als een kwieke zeventiger. Eindelijk was het geslijm van Jeroen van der Boom op zijn plek: “U ziet er fantastisch uit, mag ik dat zeggen? Echt fantastisch.” Zij daarop: “Ik doe mijn best.”

Goudeerlijke zoon

Vervolgens kwam zoon Toby aan de vleugel zitten en ook dat was geen verrassing. Hij verraste wél door zijn vader goudeerlijk te bekritiseren aan de vleugel. “Wat ik niet goed vind van Paul? Mag ik dat zeggen? Het is misschien heel stom om te zeggen, maar ik ben bijvoorbeeld niet echt fan van zijn muziek of van Lekker Laat.”

“Lekker Laat? Dat was dat late-nightprogramma?”, vroeg Paul verbijsterd. Zijn zoon: “Ja…” Paul: “Vond je dat niet leuk?!” Toby: “Nee, sorry, hahaha.” “Dat heb je nooit gezegd.” “Nee, dat heb ik ook nooit gezegd.” “Waarom dan niet?” “Ja, dat is gewoon niet mijn stijl.”

Ranking the Stars

Zelfs Pauls jeugdige programma Ranking the Stars kan Toby niet bekoren. “Nou ja, sorry, nee, Ranking the Stars vind ik eigenlijk te grof. Maar dat komt meer denk ik: jij hebt heel vaak tegen mij gezegd dat het vroeger heel normaal was, maar wij keken laatst met mijn broer, maar ik vind sommige dingen die Paul zegt echt te grof.”

De grove opmerkingen die Paul op televisie maakt, zou hij in het echt nooit maken, aldus Toby. “Ik weet dat hij dat in het echt nooit zou zeggen.”

Toby aan de piano

Vervolgens nam zoon Toby tot verrassing van zijn vader plaats aan de vleugel om Ik Heb Je Lief te spelen. “Wanneer heb je dit gerepeteerd dan?”, vroeg Paul geschrokken. Uiteindelijk zong Paul zijn liedje, terwijl zijn zoon de pianomuziek verzorgde. Het leverde mooie televisie op, waarbij Pauls moeder Tonia een traantje moest wegpinken.

“Ik ben helemaal trots op je”, zei Tonia na afloop tegen haar kleinzoon. Paul vervolgens: “Op je begrafenis doen we het, mam!”

Kijkers lyrisch

Het kon de kijkers van SBS 6 allemaal erg bekoren. Het regent positieve reacties op de Facebook-pagina van de zender. “Was hele leuke uitzending, Paul gezien van een andere kant, gevoelsmens”, zegt Marian. En Marianne: “Wat een bijzondere uitzending. Mooie familie, moeder en zijn zoons. Bijzonder mens. Slotlied geweldig. Zeer ontroerd.”

Jolanda: “Prachtig! Wat een super lieve hippe mama/oma en een prachtige uitstraling heeft je zoon!” Daan: “Mooi deze kant van Paul te zien. Zorgzaam, familie man” En Josje: “Dit was een super mooie uitzending enorm genoten.”

En tot slot Suzanne: “Paul wat ben je toch een prachtig mooi mens.”

Fragment

Een fragment uit de aflevering van gisteren ziet u onderstaand. De hele uitzending van Hoge Bomen kunt u terugzien op KIJK.nl.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De NPO heeft naast Op1 geen plannen liggen voor Paul de Leeuw. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen