Linda de Mol met komedie over tv-wereld en variant op Love Letters

Linda de Mol werkt aan een komedieserie over de Nederlandse televisiewereld. Ook komt ze met een nieuwe variant op Love Letters en met de sombere, grauwe thrillerserie Diepe Gronden.

Linda de Mol © Cornelie Tollens

Hoewel ze alweer 56 jaar is denkt Linda nog lang niet aan stoppen. Ze loopt over van de tv-ideeën en gaat in het komende televisieseizoen behoorlijk uitpakken. “Ik denk dat ik heel slecht zou zijn in niet werken. Of ik nou 70 ben of 80. Dat is wel een familietrekje. Niks doen is geen optie”, vertelt ze in een podcast van Radio 10.

Komedie over tv-wereld

Waar is ze nu mee bezig? “Ik denk na over een komische serie over de tv-wereld. Ik merk dat ik het best schrijf en verzin vanuit een habitat waar ik me thuis voel. Divorce is ook ontstaan omdat ik ging scheiden en ik daar toen alles van wist. Nu denk ik: misschien moet ik een serie gaan maken over de tv-wereld en dan met een enorm vette knipoog.”

Moeten bepaalde tv-sterren zenuwachtig worden? “Het zou best kunnen dat er karakters in voor komen die denken: is dat die? Dat ga ik natuurlijk nooit toegeven. Dat was bij Gooische Vrouwen ook, hè? Iedereen dacht: Martin Morero is toch René Froger? René vond het overigens geweldig. Die is ook heel goed bevriend geraakt met Peter Paul Muller.”

“Ik weet niet of iedereen daar straks ook zo sportief mee omgaat. Dat gaan we wel merken.”

Love Letters

Ook werkt Linda een een soort 2021-versie van Love Letters. “Daar kun je aan denken, maar dan wel heel erg 2021 en niet met trouwen. Maar meer kan ik er niet over zeggen. Het is wel heel erg leuk, ik ben er erg enthousiast over.”

De ideeën daarover bevinden zich ‘in een vergevorderd stadium’. “Ik vind het heel leuk en ik ben er heel enthousiast over. Als het goed is gaan we ergens in het najaar een pilot maken. Het heeft een liefdesinvalshoek. Meer wil ik er niet over zeggen, maar ik vind het een hartstikke leuke vorm op papier.”

Diepe Gronden

Eerst begint Linda aan de opnames van de nieuwe thrillerserie Diepe Gronden. “Ik ga volgende maand beginnen met de opnames van een miniserie waarin ik een profiler speel. Een heel spannende, beetje enge serie over een seriemoordenaar die meisjes vermoordt in Overijssel. Het speelt zich af in de Weerribben.”

Welk personage krijgt ze? “Ik speel een profiler die aan het rechercheteam wordt toegevoegd om een profiel te kunnen schetsen van degene die het gedaan zou kunnen hebben en op die manier de dader op het spoor te kunnen komen.”

Reisprogramma

Het wordt een heel grauwe serie, aldus Linda. “Ik wilde heel graag een serie maken zoals die geweldige Scandinavische series. Een beetje somber, een beetje grauw, een beetje hard. Ik ga het vanaf mei doen. Het heet Diepe Gronden en daar verheug ik me enorm op.”

Nee, met pensioen gaat Linda voorlopig niet. “Ik zie mezelf niet tennissen of lunchen heel lang met vriendinnen. Of golfen. Ik denk dat het voor mij heel belangrijk is om bezig te blijven en dingen te kunnen blijven ontwikkelen en bedenken. Het zou me niet verbazen dat als ik 74 ben, ik nog steeds een of ander maf reisprogramma ga maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welk project lijkt u het leukst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen