Jan Uriot haalt snoeihard uit naar Art Rooijakkers: ‘Geen fan van’

Privé-sterjournalist Jan Uriot haalt snoeihard uit naar RTL 4-presentator Art Rooijakkers. Hij is geen fan van zijn programma Rooijakkers over de Vloer, waarin hij op visite gaat bij de sterren thuis.

Art Rooijakkers en Jan Uriot © RTL, Telegraaf

Het is evident dat Art totaal niet past bij het programma Over De Vloer. De presentator weet zich tijdens de huisgesprekjes met BN’ers, die in de meeste gevallen echt nergens over gaan, geen houding te geven. De gesprekjes komen niet echt van de grond, er is vaak geen chemie met zijn gasten en Art is sowieso geen tv-persoonlijkheid.

Geen fan van Art

Art is eigenlijk een beetje een dertien-in-een-dozijn-presentator; doet het aardig, maar je zal hem ook niet missen als er iemand anders staat. Hoe anders is dat op de radio, waar Art verrassend onderhoudende interviews aflevert.

Onderhoudend zijn zijn tv-interviews in elk geval niet, zegt Jan Uriot in de gevreesde online rubriek Wat Vindt Jan. Hij vindt Rooijakkers over de Vloer echt een crime om naar te kijken. “Ik ben geen fan van dat programma en dat heeft met het volgende te maken.”

Ivo Niehe zonder jus

Vervolgens gaat Jan even goed los op Art. “Het is natuurlijk wat Ivo Niehe al vijftig jaar doet zo’n programma bij mensen over de vloer, maar wat deed Ivo nou – en Gert-Jan Dröge deed het vroeger ook: dan geven ze als voice-over een beetje een valse opmerking erover. Dat geeft dan een beetje een schurend randje en dat is leuk, maar bij Art…”

Bij Art is alles anders, aldus Jan. Hij vindt het vlees noch vis. “Hij vindt alles mooi, iedereen heeft het leuk ingericht en iedereen heeft het fantastisch gedaan. Er zit voor mij geen ontroering in.”

Televizier-Ring

De aflevering met Jan Dulles vond Jan daarentegen wél heel goed. “Art deed dat fantastisch. Hij kon zich inleven, omdat hij zelf ook kinderen heeft. Hij gaf zelf ook zijn tranen de vrije loop.”

De conclusie? “Eigenlijk moet deze man genomineerd worden voor de Televizier-Ring.”

Helder.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen