Inge Ipenburg bedreigd via social media, maar: ‘Niet eens met Gordon’

Inge Ipenburg mag dan wel last hebben van een stalker die haar met de dood heeft bedreigd, toch wil ze zich niet aansluiten bij het protest van Gordon. Hij wil anonieme reacties op internet inperken.

Inge Ipenburg © Geert de Lange

Het liefst ziet Gordon anonieme reacties op internet volledig verdwijnen. Hij pleit ervoor dat men straks alleen nog een reactie kan plaatsen na ingelogd te zijn via DigiD. Daar ziet GTST-bekendheid Inge Ipenburg helemaal niets in. “Nee, ik vind dat je recht hebt op privacy. Dat is een groot goed”, zegt ze. “Maar het heeft ook veel nadelen, zoals dit.”

Inge kritisch over Gordon

Inge verwijst daarmee naar het feit dat ze last heeft van een man, die haar stalkt via Facebook. “Ik vind dat wel iets anders. Gordon vent zijn hele leven uit op social media. Hij krijgt vaak reacties op wat hij zegt of doet. Deze man wordt getriggerd omdat hij me op televisie ziet, en vervolgens zijn shit van zich afschrijft tot aan een doodsbedreiging.”

Je moet wel gewoon kritiek kunnen uiten op BN’ers, zelfs als die kritiek heel pittig is, vindt Inge. “Ik praat niet goed wat er over Gordon wordt gezegd, maar men moet anoniem kunnen reageren. En bij het overschrijden van een grens kun je maatregelen nemen.”

Talkshow M weigert Inge

De GTST-actrice hoopt dat haar stalker ermee ophoudt. “Ik heb ook de redactie van M benaderd, dat ik in de talkshow graag de confrontatie met deze persoon aanga.”

Ze zou graag weten wat zo iemand drijft en hoopte dat M de man zo ver zou krijgen om met Inge aan tafel te gaan. “Daar heb ik niets op gehoord.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Gordon dat anoniem reageren onmogelijk moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen