Gerard Ekdom twijfelt na Twitter ook over Instagram: ‘Iedereen is boos’

Radio 10-ster Gerard Ekdom ergert zich behoorlijk aan het feit dat men in Nederland zo gevoelig is geworden voor alles. Hij is al van Twitter verdwenen en twijfelt nu ook over Instagram.

Gerard Ekdom © Radio 10

Echt alles wat je doet ligt op sociale media onder een vergrootglas, zegt Gerard in de nieuwste Veronica Magazine. “Met name het afgelopen jaar zag ik om me heen dat niemand meer grappen durfde te maken. Als je op social media goedemorgen riep, kreeg je direct de bond van goedemiddagzeggers op je dak. Daarom ben ik ook gestopt met Twitter.”

Insta-roepers

Wel zit hij nog op Instagram. “Maar zelfs op Instagram begon ik steeds meer na te denken over wat ik postte. Als ik zou schrijven dat ik lekker in de tuin zat, dacht ik al na over de mensen die dan zouden roepen dat ik verdomme tenminste een tuin had.”

Het is ook een beetje de tijdsgeest, aldus Gerard. Hij wil daar niets mee te maken hebben. “Ik zag mezelf begin vorig jaar in een talkshow zitten en vroeg me af wat ik daar nou eigenlijk aan het doen was. Het ging alleen maar over corona, ik paste daar helemaal niet tussen. Op dat ogenblik besloot ik vol op de rem te trappen en een stap terug te doen.”

Gerard uitgetuned

Gerard besloot ook om geen talkshows meer te kijken. “Ik ben lange tijd uitgetuned, dacht: laat de wereld maar even. Ik heb me geconcentreerd op radio. Wat al lastig genoeg was, want ik maak een feelgood-ochtendshow, wil dat de mensen het een paar uur leuk met me hebben. Om daar in het afgelopen jaar de juiste vorm voor te vinden was ingewikkeld.”

Uiteindelijk heeft zijn toevlucht tot muziek goed geholpen. Hij zag dat het gewaardeerd werd. “Dat voelde goed, het deed me inzien dat mensen behoefte hadden aan iets positiefs, aan wat licht in de duisternis.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Gerard Ekdom dat men in Nederland te overgevoelig is geworden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen