De Zwakste Schakel niet terug op tv vanwege overgevoelige tijdsgeest

Het pittige quizprogramma De Zwakste Schakel keert niet terug op de buis, omdat het niet meer goed past in de huidige overgevoelige tijdsgeest. Dat heeft presentatrice Bridget Maasland laten weten.

De Zwakste Schakel met Bridget Maasland © William Rutten

De Zwakste Schakel is een wereldwijd zeer populair tv-format en is ons land groot geworden dankzij Chazia Mourali, die het programma van 2001 tot en met 2004 met groot succes presenteerde voor RTL. Vijftien jaar later, in 2019, blies Bridget Maasland de spelshow nieuw leven in. Nu keert het programma echter alweer terug in de ijskast.

Zwakste Schakel in de ijskast

Nederland is in een korte tijd heel snel veranderd en Bridget denkt dat er daardoor geen plek meer is voor De Zwakste Schakel in het tv-landschap. “Het is toch niet sympathiek genoeg om in deze tijd mee te komen. Mensen zijn zó overgevoelig, dus je moet ook de hele tijd uitkijken wat je zegt”, aldus de presentatrice in Op De Gevoelige Plaat.

Bridget kan niet zomaar grappen over kandidaten gaan maken. “Anders is er wel weer een actiegroep daarvoor en een actiegroep daarvoor. Ik denk dat het verstandig is om dat nu met deze pandemie en iedereen die zó op zijn tenen loopt even in de ijskast te zetten.”

Bridget uit de ijskast

Voor het imago van Bridget is dit overigens geen slecht nieuws, aangezien ze al jaren vecht tegen het imago van ijskoningin. Dat imago vindt ze helemaal niet leuk. “Mensen denken altijd maar dat mij niets raakt, maar dat is natuurlijk onzin. Het komt ook door de programma’s die ik heb gemaakt, maar dat ben ik natuurlijk niet.”

“Als ik De Zwakste Schakel presenteer, dan zie je de harde kant, maar dat wil niet zeggen dat ik maar één kant heb. En de kant die je op televisie ziet is natuurlijk anders dan hoe iemand in het echt is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen