Angela de Jong terug na operatie: Emma Wortelboer eerste prooi

Angela de Jong is terug na haar veelbesproken galblaasoperatie. Haar eerste column gaat vandaag over Emma Wortelboer, de rising star van BNNVARA die is gepromoveerd tot de zaterdagavond.

Angela de Jong en Emma Wortelboer © NPO

Emma begon afgelopen zaterdag als presentatrice van de nieuwe zaterdagavondshow Tik M Aan op NPO 1. Vanzelfsprekend heeft ook Angela even een kijkje genomen, maar ze was niet onder de indruk. Het lijkt wel een programma van kinderzender Zapp, schrijft ze in haar AD-column.

Schreeuwlelijk

Voor Angela-begrippen is het een relatief milde column. Ze vindt Emma weliswaar een schreeuwlelijk (“als er een Televizier-Ring bestond voor een grote bek, won ze hem op haar sloffen”), maar Angela schrijft ook dat ze eerder dit seizoen positief verrast werd door Emma’s optreden in De Slimste Mens.

Emma viel in De Slimste Mens eigenlijk best mee, vindt Angela. “Je houdt van d’r of je vindt haar een ongelofelijke aanstelster – zo simpel is het. Ik zat lang in het tweede kamp”, schrijft ze. “Tot De Slimste Mens.”

Angela mild over Emma

Wat zag ze in De Slimste Mens? “Daar bleek ze een uitzonderlijk pientere en innemende meid, die veel meer in haar mars heeft dan wat ze tot dan toe had laten zien op tv.”

Dat laat ze in Tik M Aan in elk geval niet zien, zegt Angela teleurgesteld. “Ik gun Emma (…) vooral een programma waarin ze weer net zo pienter en innemend kan zijn als in De Slimste Mens.”

Geen afgeslachte BN’ers

Al met al een relatief milde column dus; er wordt niemand echt afgeslacht. Wel deelt ze nog een kleine sneer uit aan Jan Versteegh en Geraldine Kemper.

Jan en Geraldine zijn na hun overstap van BNN naar de commerciëlen ‘genadeloos door het ijs’ gezakt, aldus Angela. Het is volgens haar een teken dat de omroep niet meer de kweekvijver is die het ooit was.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u net als Angela de Jong dat Emma Wortelboer meer in haar mars heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen