Nikkie Plessen ineens fan van Femke Halsema: ‘Had niks met haar’

Nikkie Plessen is ineens fan van geworden van Femke Halsema nu de burgemeester van Amsterdam pleit voor het verlichten van de coronamaatregelen. En dat terwijl ze eerst een hekel aan haar had.

Nikkie Plessen en Femke Halsema © RTL, NPO

Naast haar rol als modedeskundige, beschouwt Nikkie bij RTL Boulevard ook de coronapersconferenties voor. Ze heeft dan iedere keer weer een kleine woedeuitbarsting, omdat ze zo boos is dat haar winkels al maanden gesloten zijn. Elke politicus die roept om verlichting van de maatregelen, wordt nu omarmd door Nikkie.

Fan van Femke

En zo kan het gebeuren dat Nikkie plotseling zelfs fan geworden is van Femke. En dat lag niet bepaald voor de hand. Met haar GroenLinks-achtergrond zit Femke immers het liefst met twee handen in de spaarpot van de multimiljonaire en bovendien heeft ze er eigenhandig voor gezorgd dat Nikkie en al die andere Zuid-dametjes hun Biro niet meer op de stoep mogen parkeren.

Het is allemaal vergeten en vergeven. “Jij bent fan geworden van burgemeester Halsema”, merkte John van den Heuvel gisteren op in de showrubriek. Nikkie: “Ik moet heel eerlijk bekennen: ik heb eigenlijk nooit heel veel gehad met alles waar Femke Halsema voor staat, maar ik vind dat zij hierin wel gewoon een goede beslissing maakt.”

Nikkie is er kláár mee

Nikkie is echt he-le-maal klaar met al die coronamaatregelen. “Laten we kijken naar wat logisch is, in welke branche dan ook. Laten we dan zorgen dat we voor die spreiding kunnen gaan. Het heeft volgens mij te maken met de versoepeling van het winkelbeleid en de versoepeling van de horeca.”

Het is allemaal willekeur, briest Nikkie. “Hoe kun je aan de mensen uitleggen dat je wel een drogisterij in kan, maar het winkeltje ernaast – een Blokker of Hema – niet in kan? Dat is gewoon niet logisch.”

Faalhazen

Het zwalkende beleid leidt bij Nikkie tot constante hoofdpijn. “Ik denk dat we daar gewoon een beetje moe van zijn. De duidelijkheid, de eerlijkheid, de logica: die ontbreekt voor heel veel ondernemers op dit moment. Dat is waar we nu heel veel behoefte aan hebben.”

Ze vindt Mark Rutte en Hugo de Jonge faalhazen. “Ik denk dat we gewoon zitten te wachten op duidelijkheid en horeca. Die ontbreekt gewoon. Het is voor heel veel mensen gewoon zo ontzettend vaag wat er nu op dit moment gebeurt.”

Logica

Nikkie mag nu wel mensen op afspraak ontvangen in haar winkels. “Dat bellen? Nee. Wat is logica? Als je in een winkel kijkt en je denkt: ik kan hier naar binnen, want er zijn geen of weinig mensen. En als het vol is, loop je verder. Maar dat vier uur van tevoren bellen… Dat maakt het allemaal heel lastig. Misschien is dat ook de reden dat ze deze regel hebben gesteld.”

“Die anderhalve meter is iets dat werkt. Laten we dan ook voor die spreiding gaan en luisteren naar de burgemeesters van grote gemeenten. Zij zeggen dat die verspreiding alleen kan door de opening van die terrassen.”

Fragment

Nikkie’s periodieke woedeuitbarsting in RTL Boulevard

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het logisch dat Nikkie Plessen de coronapersconferenties voorbeschouwt in RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen