Arie Boomsma volledig afgeslacht na wekelijkse tv-huilbui

Arie Boomsma werd gisteren in Shownieuws volledig afgeslacht na zijn wekelijkse tv-huilbui over de sluiting van zijn sportscholen. “Het gaat hem vooral om zijn eigen portemonnee”, klonk het.

Guido den Aantrekker en Arie Boomsma © Shownieuws

Arie Boomsma heeft drie lucratieve sportscholen in Amsterdam en hij eist van Hugo de Jonge dat die weer open mogen. “Ja, het voelt af en toe alsof je met gebonden handen staat, terwijl je een deel van de oplossing bent. Ik denk zelfs dat de sportscholen en de hele sportsector meteen open had moeten blijven.”

Arie is woest

Eigenlijk had alles dicht gemoeten, behálve zijn sportscholen, vindt Arie. “Op het moment dat we in lockdown gingen, had er gekeken moeten worden wat we moeten doen om de mensen wel in beweging te houden, want de wachtlijsten voor de jongeren in de jeugdzorg lopen op tot een jaar. Er gaan mensen dood. De druk op de zorg wordt enorm door deze maatregelen.”

Ziet Arie de bomvolle sportscholen na werktijd dan niet als een risico? “Natuurlijk is het ook zo dat we de ic’s moeten leeg houden, maar dat kan op meer manieren dan dit. Sport speelt daar zo’n belangrijke rol bij en die moet ingezet worden, dus het is frustrerend, pijnlijk en dit is ook gewoon droevig in die stilte. Joh, we staan klaar.”

Guido slacht Arie af

Guido den Aantrekker, de gesoigneerde hoofdredacteur van Story, ging volledig los na de wekelijkse tv-huilbui van Arie. “Dit gaat natuurlijk niet zozeer om de promotie van sport, maar om de promotie van z’n eigen portemonnee, laten we nou gewoon wel wezen.”

Een pittige sneer. “Ik vind Arie een prima vent, maar wat mij een beetje begint te storen… Ik vind dat ondernemers het dak moeten repareren als de zon schijnt en niet als het regent. Hij heeft drie sportscholen in Amsterdam en woont in een miljoenenhuis in Abcoude. Als je ondernemer bent verdien je vaak goud geld aan je onderneming. Dan moet je ook zorgen dat als het wat minder is, je het kan bedruipen.”

Zielige verhalen

Arie moet eens stoppen met huilie-huilie doen, vindt Guido. “Ik hoor nu al een jaar lang van heel veel mensen heel veel zielige verhalen, maar dan denk ik: jeetje Arie, van al die mensen heb ik meer medelijden met de horeca. Dat zijn vaak toch mensen die helemaal niet zo veel geld hebben. We weten het nu wel een beetje.”

Overigens waren collega’s Patty Brard en Ronald Molendijk het totáál niet met hem eens. “Ik laat je net uitpraten. Laat mij dan g*dverd*mme ook uitpraten”, brieste Ronald op een gegeven moment.

Terugkijken

Het leverde al met al geestige televisie op. De aflevering van Shownieuws kunt u terugzien via KIJK.nl.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit u in het kamp van Arie Boomsma of dat van Guido den Aantrekker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen