Angela de Jong wil niet eerste vrouwelijke premier worden

Angela de Jong ziet het niet zitten om de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland te worden. Ze krijgt nu al veel drek over zich heen en dat zou dan alleen maar erger worden, legt ze uit.

Angela de Jong en Mark Rutte © RTL

De afgelopen jaren is Angela de Jong een van de invloedrijkste mensen in het Nederlandse medialandschap geworden. De AD-opiniediva vertegenwoordigt de stem van de gewone burger en zou daarmee misschien best een prima volksvertegenwoordiger zijn, legt Alexander Klöpping haar voor in zijn Podcast over Media.

Niet gelukkig van politiek

Alexander vraagt de meedogenloze tv-columniste: “Denkt u dat u misschien een goede volksvertegenwoordiger zou zijn? U weet wat er speelt in het land.”

Angela daarop: “Als in de Tweede Kamer? Ik heb het vorige week weer zitten bekijken, want ik zit ziek thuis en heb dus alle tijd om alle Kamerdebatten te kijken, maar ik geloof niet dat dat een arena is waar ik erg gelukkig van zou worden. Daar ben ik iets te rechtlijnig voor, denk ik.”

Angela wordt geen premier

Ook als Den Haag haar zou vragen voor de positie van minister-president, dan geeft Angela niet thuis. “Nou… De hoeveelheid sh*t die ik over me heen krijg, vind ik nu wel echt genoeg. Als je premier bent, denk ik dat je er nog een nulletje of tien achter zetten qua impact, dus nee, dank je.”

“Hmm, daar heeft u niet zo veel zin in”, concludeert interviewer Alexander Klöpping.

Fan van Mark Rutte

Vooralsnog blijft Angela dan ook pal achter minister-president Mark Rutte staan. Ze stemt al jaren op zijn VVD en daarmee is ze een vreemde eend in de bijt bij het AD. Haar collega-columnisten zijn namelijk wat linkser.

Angela eerder: “Ik ben wat meer rechts van het midden dan andere columnisten bij ons. Tikkie VVD’achtig, in die hoek zit ik. Dat is wat ik de laatste jaren heb gestemd.”

Podcast over Media

Angela de Jong in de Podcast over Media:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong die nadenkt over de vraag of ze minister-president wil worden. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen