Ajouad El Miloudi schaamde zich bij KRO-NCRV voor witte Mercedes

Ajouad El Miloudi schaamde zich bij de KRO-NCRV dermate voor zijn poenerige, witte Mercedes, dat hij de wagen om de hoek van het gebouw parkeerde. Dat vertelt de presentator in de Volkskrant.

Ajouad El Miloudi © Stijn Ghijsen

Veel BN’ers vinden het belangrijk dat de buitenwereld weet dat ze hun zaakjes goed voor elkaar hebben en daarom rijden ze vaak rond in de duurste auto’s. Op het parkeerdek van het Media Park kun je met gemak zien wie de BN’ers en de tv-bobo’s zijn en wie het gewone gepeupel is.

Oppervlakkige Ajouad

Ook Ajouad El Miloudi vindt status belangrijk. Toch schaamde hij zich met de witte Mercedes, die hij tot voor kort had, behoorlijk voor de journalisten waarmee hij bij KRO-NCRV samenwerkt. Zij rijden met hun cao-salarissen gewoon rond in degelijke Renaults en Toyotaatjes.

De presentator: “Ik heb een Audi, maar een normale, simpele. Geen sportief type, dat past niet bij me. Eerder had ik een witte Mercedes. Als ik ermee naar de redactie van Keuringsdienst van waarde ging, parkeerde ik om de hoek. Omdat ik bang was dat mijn collega’s me plat of oppervlakkig zouden vinden.”

Dikke Audi

Ajouad heeft het altijd al belangrijk gevonden om een dure auto te rijden. “Als kind wilde ik later een dikke Audi kopen. In de Marokkaanse cultuur laat je zo zien dat je het goed voor elkaar hebt”, legt de presentator uit.

“In de Nederlandse cultuur is het anders, leerde ik al snel. Mijn rijkste klasgenootje werd naar school gebracht op de fiets, door een vader met scheuren in zijn broek.”

Watergraafsmeer

Overigens vertelt Ajouad nóg een leuke anekdote uit zijn jeugd, namelijk over zijn schooltijd in de Amsterdamse wittemensenbuurt Watergraafsmeer. Het was een heftige tijd voor Ajouad. “Ik was de enige Marokkaanse leerling en ik vond het moeilijk om anders te zijn, een exoot.”

Het voelde schizofreen, aldus Ajouad. “Ik moest dingen steeds opnieuw uitleggen, bijvoorbeeld waarom ik geen varkensvlees at. Ik ben blij en trots dat ik genoeg ruggegraat had om het te doorstaan.”

Poeh, dat klinkt inderdaad heftig. Het is een wonder dat hij niet is gaan rappen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Mercedes een ordinair automerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen