Kamerboerin Caroline van der Plas slaat terug naar Johan Derksen

Caroline van der Plas, de geliefde voorvrouw van de BoerBurgerBeweging, slaat terug naar Johan Derksen. De VI-ster haalde gisteren naar haar uit, omdat ze het op premier Mark Rutte gemunt heeft.

Caroline van der Plas en Johan Derksen © Beau, Veronica Inside

Zowel Caroline van der Plas als Sylvana Simons worden geprezen om hun nieuwe rol als Kamerlid. Caroline brengt flink wat humor naar Den Haag, maar zorgt ook voor enig ongemak met de manier waarop ze de bewindslieden benadert. Ze wees deze week minister Hugo de Jonge terecht, toen hij haar politieke partij ‘triple B’ noemde.

Johan Derksen kritisch

Waar René van der Gijp gisteren in Veronica Inside volledig in de lach schoot om die confrontatie met Hugo, slaakte collega Johan Derksen een kritische noot over de kersverse politica. Hij ergert zich eraan dat ze zo fel van leer trekt tegen Mark Rutte.

Vindt Johan het niet leuk dat Caroline zo rap van tong is? “Ja, maar mevrouw Simons is ook welbespraakt, maar ze moeten zich wel realiseren dat ze één zeteltje hebben en zo’n doelgroepje hebben, maar ze het grootste woord hebben. En allemaal zijn ze het eens: Rutte moet weg.”

Stadsmeisje

Bovendien vindt Johan dat Caroline niet zo geloofwaardig overkomt als Kamerboerin. “Het gekke is dat het een stadsmeisje is. Ze is opgegroeid in Deventer!”

Overigens kende Johan de vader van Caroline, Wil van der Plas. “Hij had een Schotse vrouw en daarom heet ze geen Caroline maar Caroline”, zegt hij, wijzend op de Engelse uitspraak van Caroline.

Caroline reageert

Wat vindt Caroline hiervan? “Lieve Johan Derksen, vier dingen. Eén: mijn moeder is Ierse, niet Schotse. Twee: Klopt, BBB haalde één ‘zeteltje’.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Caroline van der Plas een aanwinst voor de Tweede Kamer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen