Wilfred Genee geconfronteerd met dalende kijkcijfers Veronica Inside

Pijnlijk maar waar: ondanks de lockdown én de avondklok, zitten de kijkcijfers van Veronica Inside in een behoorlijke dip. Wilfred Genee werd daar gisteren mee geconfronteerd op de radio.

Wilfred Genee © Veronica Inside

Veronica Inside haalde in het eerste seizoen, 2018/2019, maar liefst 30 keer de kijkcijfer top vijftien. Bij het tweede seizoen (2019/2020), die met de racismerel eindigde, bleef de teller steken op 19 keer. Het huidige seizoen stelt hevig teleur: van de 45 afleveringen haalde er slechts 1 de kijkcijfer top vijftien, namelijk de seizoenspremière.

Wilfred reageert

Het lijkt er een beetje op dat Veronica Inside er enorm mee kampt dat hoofdrolspelers Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp voor veel mensen hun geloofwaardigheid hebben verloren sinds de racismerel. Het is zorgwekkend: als VI tijdens deze lockdown al in een dieptepunt zit, hoe gaat dat dan straks als we allemaal weer worden vrijgelaten?

Het is ook de sidekicks van Wilfred Genee op Radio Veronica niet ontgaan dat Veronica Inside in een behoorlijke kijkcijferdip zit. Sidekick Rick Romijn confronteerde hem er live op de radio mee.

Verlengen

Het ging in Wilfreds show over het WK Voetbal in Qatar, dat plaatsvindt als het contract van de VI-mannen is afgelopen. “Ik ben er zeker niet meer bij, nee. Dat weet je nooit, maar dat gevoel heb ik”, heeft Johan Derksen gezegd.

Wilfred is daar sceptisch over. “Als hij straks weer het volle pond krijgt, gaat hij er toch weer zitten, neem ik aan? We weten het nooit in ons geval. Het ene moment is het dit, het andere moment is het dat.”

Bijtekenen of niet?

Rick: “Maar stel Wilfred: je contract loopt vandaag af. Teken je bij of niet bij?”

Sidekick Niels van Baarlen: “Als ze vanmiddag zeggen: ‘Voor vijven moet je een besluit nemen.'”

Wilfred: “Dat hangt toch van de voorwaarden af?”

Niels: “Nee, die zijn goed, je plust nog iets.”

‘Ik teken bij!’

Dan realiseert Rick zich ineens dat Wilfred op dit specifieke moment eigenlijk niet zo hoog van de toren kan blazen, gezien de ingestorte kijkcijfers van Veronica Inside. “Ja, ietsje erbij. Alhoewel… Die kijkcijfers zijn wel ietsje aan het dalen, hè?”, legt hij hem voor.

Daar zit wel iets in, beseft Wilfred. Hij vervolgens snel: “Ik teken bij!”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen