Patty Brard over Songfestival-liedje: ‘Sorry, maar ik vind het niks’

Patty Brard vindt het vervelend om te zeggen, maar is geen fan van het nieuwe Songfestival-liedje van Jeangu Macrooy. Het liedje Birth Of A New Age gaat hem niet worden, vreest ze.

Patty Brard © Shownieuws

Jeangu Macrooy heeft zijn Songfestival-liedje donderdagavond live gelanceerd in zowel De Vooravond als RTL Boulevard. Het nummer, dat gaat over veerkracht en de viering van het begin van een nieuw tijdperk, weet Patty Brard niet te bekoren. Ze vindt het vervelend om te zeggen, aangezien ze Jeangu wel een lieve man vindt.

Geen leuk liedje

Het liedje is in het Engels, maar bevat ook een Surinaamse tekst, namelijk ‘Mi na afu sensi, no wan man e broko mi’. Veel kijkers verstonden echter ‘You are my broccoli’, is op social media te lezen. Patty Brard in Shownieuws: “Het deed mij denken aan een Lidl-reclame. Dat je poppetjes moet sparen en dat je dan denkt: ik heb Bobby Broccoli nog niet.”

“Weet je waar ik een beetje moeite mee heb? Ik heb een beetje moeite met het feit dat ik hem als persoonlijkheid, als ik hem hoor praten en zie reageren op de boodschap van zijn moeder, een zachte en lieve man vind. Het is ook een kunstenaar, zo voelt hij het ook. Dan vind ik het heel moeilijk om te zeggen dat ik het gewoon geen leuk liedje vind.”

Arty-farty

Het is allemaal iets te kunstzinnig voor Patty. Ze wijst onder meer op Jeangu’s outfit, die is ontworpen door een ‘multidisciplinary artist’. “Dat zegt ook genoeg over Jeangu. Het is allemaal een beetje arty-farty.”

Presentatrice Airen Mylene: “Maar even terug. Ik hoor jou zeggen dat je het moeilijk vindt om te zeggen dat je het liedje niet zo leuk vindt.”

Patty: “Ja, ik mis gewoon een vers en een refrein.”

Geen goed refrein

Ronald Molendijk is het eens met Patty. “Wat je mist is gewoon een knalgoed refrein, dus een Justin Timberlake-refrein waarvan je meteen denkt: de zon schijnt, let’s go outside.”

Patty: “Ja, ik vind zijn stem op de een of andere manier wat soul missen.”

De Shownieuws van gisteren kunt u bekijken op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen