Veronica Inside geen kijkcijferhit meer: ‘Geloofwaardigheid kwijt’

Het gaat sinds de racismerel niet meer zo lekker met Veronica Inside. Hoewel alle tv-zenders flink profiteren van de coronabonus, zitten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp juist in een dip.

Veronica Inside Beeld: Helene Wiesenhaan Photography

Veronica Inside haalde in het eerste seizoen, 2018/2019, maar liefst 30 keer de kijkcijfer top vijftien. Bij het tweede seizoen (2019/2020), die met de racismerel eindigde, bleef de teller steken op 19 keer. Het huidige seizoen stelt hevig teleur: van de 34 afleveringen haalde er slechts 1 de kijkcijfer top vijftien, namelijk de seizoenspremière.

Racismerecord

De seizoenspremière van Veronica Inside scoorde afgelopen september een prima 769.000 kijkers. Het was de eerste aflevering na de veelbesproken racismespecial, dus daar zaten veel nieuwsgierige kijkers tussen. De racismespecial wist drie maanden daarvoor maar liefst 1,7 miljoen kijkers te boeien, een historisch record.

Nu televisie booming is vanwege de coronalockdown én de avondklok, zou je verwachten dat Veronica Inside óók flink in de lift zit. Niets is minder waar: de kijkcijfer top vijftien is tegenwoordig ver uit zicht voor VI. Zo keken er afgelopen maandag 596.000 mensen (9 procent) en zaten er de vrijdag ervoor 455.000 kijkers (6 procent) klaar.

Bittere pil

Voor veel tv-programma’s zal het een bittere pil zijn als Hugo de Jonge ons ooit uit de coronacrisis leidt, maar voor Veronica Inside kan die pil misschien wel éxtra bitter smaken. Als VI tijdens deze lockdown al in een dieptepunt zit, hoe gaat dat dan straks als we allemaal weer worden vrijgelaten?

De tijd zal het leren: de mannen van Veronica Inside hebben voor vier jaar getekend bij Talpa en dat betekent dat ze na de zomer aan hun laatste seizoen beginnen. Kunnen ze stoppen op hun hoogtepunt of toch niet?

Angela kritisch

De lage VI-cijfers zullen Angela de Jong niet verbazen, laat ze vandaag blijken op RTV Rijnmond. “Ik keek het niet altijd en was het niet altijd met ze eens, maar het feit dat daar drie mannen zitten die zeggen wat ze denken en ook gewoon een belangrijk deel van het volk vertegenwoordigen dat niet gehoord wordt, vond ik altijd heel fijn.”

“Maar ze hebben zichzelf wel onsterfelijk belachelijk gemaakt door die hele rel afgelopen zomer. Daarmee hebben ze ook echt wel hun geloofwaardigheid verspeeld en dat vind ik zonde als ik naar het programma kijkt.”

Marionet

Het helpt ook allemaal niet echt dat de ‘geestelijk onafhankelijke’ Johan Derksen inmiddels wel héél erg op de schoot van John de Mol lijkt te zitten. Hij begon afgelopen maandag schaamteloos Johns nieuwe knikkershow te promoten.

Johan is een marionet geworden van John, zo luidt de kritiek. En dat brengt één groot probleem met zich mee: poppentheaters trekken al láng geen volle zalen meer.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen