Talkshowsterren horen via media over vertrek uit Amsterdam

De NPO-talkshows De Vooravond, M en Op1 vernamen gisterenavond via de media dat ze moeten vertrekken uit Amsterdam. De publieke omroep had de redacties nog niet ingelicht over dat besluit.

Renze Klamer en Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm

Het hoofdstedelijke feestje van de NPO-talkshows wordt bruut verpest nu De Vooravond, M en Op1 uit kostenoverwegingen moeten verhuizen naar mediastad Hilversum. Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt en bevestigd in de Amsterdamse krant Het Parool.

Renze Klamer verbijsterd

De Vooravond-ster Renze Klamer reageerde verbijsterd. “O? Zo hoor je nog eens wat 😱”, twitterde hij.

De presentator bevestigde ’s avonds aan Shownieuws van niets te weten. Albert Verlinde: “Ik heb nog gevraagd of hij ook apart een reactie heeft voor Shownieuws en toen zei hij: ‘Ja, je kunt namens mij zeggen dat we hopen het ook daar gezellig te maken.’ En dat gaat ze lukken.”

Ook M is verbaasd

Pieter Klok, die in het productieteam van M zit, reageerde als volgt op Renze: “Same here.” Ook hij en zijn collega’s moesten het via de media vernemen. “Ook wij van M lezen het uit de krant…”

“Dat wordt je navigatie opnieuw instellen”, zegt AD-mediajournalist Marcus den Blanken tegen Renze. En Özcan Akyol: “Dat scheelt een halfuur!” Filmmaker Martin Koolhoven is minder enthousiast: “Dan kom je toch minder snel.”

Dieuwke Wynia boos

Dieuwke Wynia, die jarenlang De Wereld Draait Door bestierde, vindt het een slecht besluit. “Wat zonde. Ooit met DWDD enorm ons best gedaan om in Amsterdam te blijven, nadat we Studio Plantage moesten verlaten (voor een hotel dat er nooit kwam).”

Henk Spaan daarop: “Naar het sfeervolle Hilversum. Ben er 25 jaar naar toe gereden. Aan het eind van de dag weer opgelucht naar Amsterdam. Dood in de pot. Die kantines, godallemachtig. De natte kroketten.”

En opiniemaker Katinka Polderman: “Wat een domme keuze ook. De meeste gasten komen uit Amsterdam, voor de anderen is er voldoende parkeerruimte vrijwel voor de deur. Het is ook zo’n mooie plek.”

Kijkers enthousiast

Gewone kijkers reageren juist enthousiast. “Prima hoor. Voor de kijker maakt het namelijk niks uit, behalve dan de niet-verdedigbare kosten die met dergelijke locaties gemoeid zijn. En het schijnt dat deze programma’s gemaakt worden voor de kijkers, niet voor de makers, gasten en/of Amsterdammers alleen”, zegt Jan Willem.

En Jakob: “Als de televisie er minder amstellodamocentrisch van wordt ben ik vóór.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen