Talkshows De Vooravond, M en Op1 vertrekken uit Amsterdam

De NPO-talkshows De Vooravond, M en Op1 worden een stukje minder grachtengordel. Ze verhuizen ergens dit jaar van Amsterdam naar Hilversum. Dat bevestigt de publieke omroep aan Het Parool.

Op1 © Annemieke van der Togt

Er is al lange tijd ergernis over het hoofdstedelijke karakter van de publieke talkshows. Daar komt nu enige verandering in; ze verhuizen in afzienbare tijd naar Hilversum, wat van oudsher de mediastad van Nederland is. Het huurcontract met de studio’s op het Westergasterrein is opgezegd per 31 december van dit jaar.

Jammer

Eigenaar Duncan Stutterheim van de Westergas baalt er best wel van. Hij verliest een enorme inkomstenbron, vertelt hij aan Het Parool. “BNNVARA had willen blijven, maar de beslissing is omroepbreed genomen. Aan de ene kant jammer, natuurlijk. Maar aan de andere kant biedt zo’n stap ook nieuwe kansen.”

Duncan wil van de Westergas een soort cultuurdorp maken, maar de tv-studio’s hebben een vrij ontoegankelijk karakter. “Zeker in het begin waren de studio’s goede reclame, maar je kon er als gewone bezoeker niet naar binnen. We staan nu weer open voor mooie, nieuwe plannen.”

Efficiency en kosten

Het besluit is genomen uit kostenoverwegingen, zegt een woordvoerder van de publieke omroep. “De NPO en de omroepen kijken altijd naar alle mogelijkheden rond de locaties van programma’s, ook met oog op efficiency en kosten. We gaan nu op zoek naar een nieuwe en doelmatige locatie.”

De AvroTros verliet eerder deze maand al zijn gebouw in het Vondelpark in Amsterdam. Ook die omroep is weer terug in Hilversum.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen