NPO 1 trekt stekker uit zondagse Op1: ‘Dit is bespottelijk’

NPO 1 stopt vanaf 4 april met de zondagse editie van Op1, die gepresenteerd wordt door Sven Kockelmann en Talitha Muusse. Daarmee komt ook een voorlopig einde aan dit presentatieduo.

Sven Kockelmann en Talitha Muusse © Wessel de Groot

Volgens WNL-baas Bert Huisjes, de woordvoerder van Op1, was het vanaf het begin al de bedoeling dat Sven en Talitha alleen tijdens de verkiezingsperiode te zien zouden zijn op zondag. Dat het programma niet doorgaat op deze uitzendavond, heeft volgens hem te maken met budgettaire redenen.

Jokt Bert Huisjes?

Een merkwaardig verhaal, vindt tv-kenner Rob Goossens het. “Ze zijn deze week ingelicht dat ze zouden stoppen en dat strookt natuurlijk niet helemaal met het beeld dat ze al vanaf het begin wisten dat het een tijdelijk ding was. Iedereen dacht dat ze er gewoon aan waren toegevoegd en nu worden ze eraf gehaald”, zei hij gisteren in RTL Boulevard.

Rob twijfelt dan ook een beetje aan de verklaring van Bert. “Bert Huisjes kan dan wel zeggen wat hij wil, maar volgens mij jokt hij een heel klein beetje.”

Sven en Talitha

Luuk Ikink vindt het jammer dat er een voorlopig einde komt aan het duo Sven en Talitha. “Maar wel jammer toch? Sven deed het hartstikke goed daar en Talitha was ook wel lekker bezig volgens mij.”

Rob: “Talitha had een slechte start, maar ze ging wel zienderogen vooruit. Dan is het toch jammer dat ze zo snel alweer de stekker eruit trekken, maar we gaan ze waarschijnlijk in elk geval in de zomer weer zien. Dat is in elk geval iets.”

Bespottelijk

Peter R. de Vries vindt het verbijsterend dat de NPO zo’n belangrijk programma inperkt. “Jongens, het is toch eigenlijk bespottelijk dat zo’n inhoudelijk programma om budgettaire redenen geschrapt wordt? Dan moet je toch gewoon zeggen: we schrappen iets anders dat veel minder betekenis heeft dan zo’n baken?”

De KRO-NCRV, de omroep achter het duo Sven en Talitha, heeft weten graag door te willen met het tweetal. “Wij zijn erg enthousiast over Sven en Talitha als presentatieduo bij Op1. We zijn met de NPO in gesprek over hun verdere mogelijkheden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen