Sigrid Kaag kocht ontzettend dure jurk voor televisiedebat op RTL 4

D66-leider Sigrid Kaag zag er zondagavond weer onberispelijk uit tijdens het verkiezingsdebat op RTL 4. Ze droeg een stijlvolle, blauwe jurk met internationale allure. Het blijkt een look met een behoorlijk prijskaartje.

Sigrid Kaag © RTL

De jurk die D66-leider Sigrid Kaag tijdens het verkiezingsdebat droeg was verschrikkelijk duur, onthult parlementair verslaggever Alexander Bakker in de podcast De Stembus. “Er waren ontzettend veel reacties op die blauwe jurk gekomen”, weet de journalist van De Telegraaf. “Overigens niet negatief; veel mensen vonden het mooi.”

Geen H&M’tje

Veel mensen vroegen zich ook af waar Sigrid die jurk gekocht heeft. “Ze vroegen zich af of dit nu gewoon van C&A of H&M is, maar dat is het absoluut niet. Ik heb even navraag gedaan en het is van modehuis Natan. Nou, dat is nog een stukje duurder dan de Bijenkorf zeg maar.”

Om een Natan te dragen zou een bijstandsmoeder drieënhalf jaar moeten kromliggen. “Wie er ook veel van draagt is koningin Máxima. Het is een modehuis en echt wel heel erg deftig hoor. Het is geen simpele confectie. Het is best wel prijzig ook”, aldus Alexander.

Deftige jurk

Met zo’n Natan-jurk wil Sigrid zich presenteren als premierskandidaat. “Het is wel heel erg leuk om te zien. Kaag presenteert zichzelf ook als een premierskandidaat. Of dat haalbaar is: als je afgaat op de peilingen is dat nog maar zeer de vraag. Je ziet wel dat zo’n deftige jurk helpt met een presidentiële uitstraling.”

Waarom moet het eigenlijk over Sigrids jurk gaan? Is dat omdat ze een vrouw is? “Dat is ook weer niet helemaal waar hoor, want ook Rutte draagt echt nette pakken. Ik heb het er ook wel eens met onze moderedacteur van Vrouw over gehad en laten we eerlijk zijn: ook in het Journaal wordt ernaar gekeken.”

De pakken van Rutte

Over de pakken van Mark wordt ook genoeg gesproken, zegt Alexander. “Mark Rutte is geloof ik wel eens gekroond tot een van de best geklede wereldleiders. Ja, door de internationale modepers.”

“Zelfs vanuit het buitenland wordt er meegekeken, dus het doet er wel degelijk toe hoe de mensen eruit zien.”

Lees ook

Powervrouw Sigrid Kaag slaat terug naar Jack van Gelder (vandaag om 17.00 uur)

Podcast

De Telegraaf-podcast De Stembus:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen