Albert Verlinde vraagt Jesse Klaver: ‘Wat vind jij van Shownieuws?’

Albert Verlinde heeft Jesse Klaver woensdagavond aan een kritisch vragenvuur onderworpen in Shownieuws. Zo wilde hij onder meer weten wat de GroenLinks-politicus vindt van de showrubriek.

Jesse Klaver en Albert Verlinde © Shownieuws

Nu de verkiezingen naderen, duiken de politieke kopstukken uit Den Haag in de meest onverwachte programma’s op. Zo zagen we Farid Azarkan al bij De 5 Uur Show en zat Jesse Klaver gisteren dus bij Shownieuws. Het is de showrubriek van SBS 6 zelfs gelukt om Mark Rutte zo ver te krijgen om langs te komen.

Boulevard en Shownieuws

Jesse beet gisteren het spits af. “Nu zit je in Shownieuws, hè. Dat is niet Buitenhof of Op1. Ga je op een andere manier hier naartoe? Wat vind je sowieso van Shownieuws, Boulevard en deze rubrieken?”, vroeg Albert Verlinde, die in de studio zat met een ontstoken oog.

Daarop gaf Jesse een verrassend emotioneel antwoord. “Nou, ik zal jullie eerlijk zeggen: als ik een uitnodiging krijg van jullie of van Boulevard, dan hoef ik daar nooit zo lang over na te denken en dat komt omdat mijn moeder altijd naar jullie keek.”

Jesse eert showrubrieken

Vanwege zijn, inmiddels overleden, moeder werkt Jesse altijd graag mee aan de showrubrieken. “Als ik weer eens bij Pauw & Witteman en daarna Pauw had gezeten, dan zei ze altijd: ‘Wanneer zit je nou eens bij Boulevard of Shownieuws?'”

“Mijn moeder is vier jaar geleden in de formatie overleden, dus altijd als ik de uitnodiging krijg of er iets is, dan probeer ik daar altijd tijd voor te maken, omdat ik weet dat mijn moeder daar heel erg om moet lachen en blij mee zou zijn. Ik heb zelf niet heel veel, zeg ik eerlijk, met Shownieuws, maar ik weet dat zij dit fantastisch zou vinden.”

BN’ers

Dat Jesse voor Shownieuws zo laat van huis moest, vindt hij niet erg. Zijn ochtenden zijn wél heilig. “Ik weet nooit wanneer mijn avonden eindigen, maar met de ochtenden ben ik best wel streng. Ik kom niet vaak op de radio ’s ochtends. Soms doe ik het als er echt iets belangrijks is, maar meestal probeer ik geen afspraken te maken voor 9.30 uur. Ik breng dan de kinderen naar school.”

Tot slot: wat vindt hij van BN’ers? “BN’ers zijn gewoon mensen. Of iemand nou bekend is of niet bekend, dat maakt allemaal niet zo heel veel uit om heel eerlijk te zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen