Powervrouw Sigrid Kaag slaat terug naar Jack van Gelder

De immer stralende D66-powervrouw Sigrid Kaag slaat terug naar de politiek incorrecte tv-presentator Jack van Gelder. Ze vindt de manier waarop zij hem aansprak ‘verbazingwekkend’.

Jack van Gelder en Sigrid KaagJack van Gelder en Sigrid Kaag © SBS 6, D66

Jack van Gelder raakte begin januari in opspraak vanwege een ietwat respectloze tweet aan het adres van Sigrid Kaag. Hij sprak haar om onduidelijke redenen aan met de achternaam van haar Palestijnse man. “Verrassend als Mevrouw Al-Quag onze nieuwe premier zou worden”, twitterde de commentator van de SBS 6-hit Marble Mania.

Sigrid vs Jack

Volstrekt onnodig, vindt Sigrid. Ze slaat vandaag in de Volkskrant terug naar Jack. “Ik had niet verwacht dat men op sociale media, en dan bedoel ik PVV en Forum in het bijzonder, zo stelselmatig zou inzoomen op de associatie ‘Palestijn-slecht-terreur-islam’. Laatst nog zo’n Jack van Gelder die me op Twitter mevrouw Al-Quag noemt, verkeerd gespeld overigens.”

Het slaat als een tang op een varken, vindt Sigrid. “Ik heb nooit de naam van mijn man aangenomen. In 1993, toen ik trouwde, deden veel vrouwen dat al niet meer. Ik vind het verbazingwekkend dat ik als minister en vrouw met dertig jaar carrière wordt aangesproken op mijn echtgenoot. Dat gebeurt mannelijke politici niet. Tenzij ze er zelf over praten omdat het goed voor hun campagne is, of voor hun profiel.”

Jack niet van Twitter af

Jack van Gelder liet eerder weten niet van Twitter te zullen verdwijnen na zijn onhandige uitspraken. Hij kwam behoorlijk onder vuur te liggen. “Ik heb een dikke huid. De mensen moeten mij niet gaan beledigen. En het ligt een beetje aan de graad van de belediging of ik het negeer of mensen blokkeer.”

AD’s opiniediva Angela de Jong besloot Jack te steunen. “Jack is van een uitstervend ras op tv: mensen die van hun hart geen moordkuil maken en gewoon zeggen wat ze denken, desnoods dwars tegen de politiek correcte stroom in.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen