Wilfred Genee geeft mening over Jinek-optreden Sylvana Simons

Sylvana Simons spuugde vier jaar geleden haar koffie uit toen ze onverwacht geconfronteerd werd met Wilfred Genee. Hij uitte felle kritiek op haar, maar nu is zijn mening behoorlijk gedraaid.

Wilfred Genee en Sylvana Simons © SBS, RTL

De politieke diva Sylvana werkte destijds mee aan een serie verrassingsinterviews in debatcentrum De Balie. Eén van de interviewers bleek haar criticaster Wilfred te zijn. Ze schrok er zó van dat ze pardoes haar koffie uitspuugde. Wilfred confronteerde Sylvana met haar geagiteerde toontje en adviseerde haar om haar manier van spreken te wijzigen.

Mening gedraaid

Sylvana zat maandag in de talkshow van Eva Jinek en daarmee wist ze kijker Wilfred behoorlijk te verrassen. “Mensen kunnen veranderen”, zegt hij op Radio Veronica. “Ik zag Sylvana zitten bij Eva Jinek en ik vond het heel aangenaam om naar te kijken. Ze was vriendelijk, open, warm, ze lachte veel en ze gaf complimenten.”

Ze liet zich van een heel andere kant zien, vindt Wilfred. “Er zat opeens een vriendelijke, warme dame aan tafel. Qua intellect kan ze het makkelijk aan en de inhoud van haar boodschap is vaak goed, maar het lijkt alsof ze er nu zelf ook meer losheid in heeft.”

Pittig gesprek

Het kwam in elk geval heel anders over dan toen hij haar vier jaar geleden sprak, vindt Wilfred. “Ze spuugde toen haar koffie uit. Ze nam net een slok van haar koffie en die spuugde ze uit. Het gesprek was niet echt gezellig. Het schuurde aan alle kanten.”

“Ik probeerde haar duidelijk te maken dat media ook jezelf presenteren is en je verhaal vertellen. Dat zou zij moeten weten met al haar ervaring, maar het liep niet heel erg lekker. Het was een pittig gesprek.”

Tot inkeer

Sylvana is tot inkeer gekomen, denkt Wilfred. “Wat ik wil aangeven is dat iedereen langzaam maar zeker richting die positieve flow gaat.”

Het gesprek van toen:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen