SBS 6 voor eerst dit jaar aan kop: ‘We verslaan RTL 4 met liefde’

SBS 6 heeft de wind behoorlijk in de zeilen. De tv-zender van John de Mol was gisteren voor het eerst dit jaar avondmarktleider. “Elk slot dat ik van RTL 4 kan winnen, dat doe ik met liefde.”

Linda de Mol en Wendy van Dijk © Roy Beusker, William Rutten

Het is heel erg zeldzaam dat SBS 6 de meest bekeken tv-zender van de avond is, maar gisteren lukte het wél. Van de vooravond tot en met de late avond: er keken continu drommen mensen naar de familiezender. Er werd een marktaandeel van 19,9 procent gescoord en daarmee bleef het station zowel NPO 1 (19,5 procent) als RTL 4 (13,4 procent) voor.

Linda en Wendy

SBS 6 heeft de topscore met name te danken aan de Linda de Mol-show Miljoenenjacht (1,8 miljoen en 27 procent) en de Wendy van Dijk-show Wie van de Drie (1,4 miljoen en 24 procent). Alleen Arjen Lubach trok meer kijkers op prime time, maar gemiddeld genomen was SBS 6 wél de grootste zender in dit tijdvak.

Maar ook in de vooravond deed SBS 6 het uitstekend: vtwonen zette 812.000 kijkers (15 procent) neer tegenover RTL Boulevard, dat genoegen moest nemen met 543.000 kijkers (10 procent). Op de late avond scoorde Hart van Nedderland 1 miljoen kijkers (25 procent). Stuk voor stuk topscores dus.

Voor eerst dit jaar

Het is voor het eerst dit jaar dat SBS 6 avondmarktleider is. Vorig jaar gebeurde dat twee keer, namelijk in augustus en in december. Het was in augustus voor het eerst in drie jaar tijd dat SBS 6 weer eens aan kop ging. De laatste keer dáárvoor was op zaterdag 5 augustus 2017, toen er ook voetbal werd uitgezonden.

Al met al een behoorlijke prestatie dus en dat past in het beeld dat het de laatste tijd opvallend goed gaat met SBS 6. Doordeweeks wordt gescoord met programma’s als Chateau Meiland en Frank Visser en aan het eind van de week met groot weekendamusement.

Met liefde langs RTL 4

Paul Römer, televisie- en radiodirecteur van Talpa Network, vindt het leuk dat SBS 6 de laatste tijd regelmatig RTL 4 passeert, vertelt hij aan BNR Nieuwsradio. “Soms winnen we: op de maandag, de donderdag en de zondag hebben we heel goede dagen en de andere vier dagen winnen we niet. Zo blijft het ook.”

Het is niet het doel van SBS 6 om RTL 4 te verslaan, maar het is leuk meegenomen, aldus Paul. “Als ik ze kan opvreten… Elk slot dat ik van ze kan winnen en van ze kan afsnoepen, dat doe ik met liefde. Dat is de business waar we in zitten. Ik zal ze zeker niet proberen te sparen.”

Concurrentieslag

Uiteindelijk zal SBS 6 altijd het kleine broertje van RTL 4 blijven, verwacht Paul. “Er wordt heel vaak een soort concurrentieslag tussen RTL 4 en SBS 6 verondersteld, maar laten we eerlijk zijn: RTL 4 is gewoon twee keer zo groot als SBS 6, dus wij zijn altijd het kleine broertje en altijd de uitdager.”

Zit er nog een leuke tv-oorlog tussen RTL en SBS aan te komen? “Ik vind de terminologie helemaal niet op zijn plaats en ‘oorlog’ slaat helemaal nergens op. Je bent gewoon gezellig met elkaar goed aan het concurreren.”

Maar goed: komt er nou een oorlog? “Dat weet ik eigenlijk niet. We hebben allemaal leuke nieuwe programma’s op stapel staan, waarover ik nog niks kan vertellen. Dat is om te voorkomen dat er een oorlog ontstaat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen