Evert Santegoeds wil muur om Urk: ‘Tuig van de richel!’

Evert Santegoeds is gisteren in Shownieuws helemaal ontploft over het ’tuig van de richel’ dat in Urk woont en PowNed-journalist Mark Baanders heeft aangevallen. “Gooi er een muur omheen!”

Evert Santegoeds © Shownieuws

Mark Baanders is gisteren niet met open handen, maar met losse handjes ontvangen in Urk. Hij wilde verslag doen van de mensen die ondanks de coronamaatregelen gewoon hutjemutje naar de kerk gaan, maar dat werd in het Flevolandse dorpje niet echt op prijs gesteld. De journalist werd getrapt en aangereden.

Tuig van de richel

Er woont tuig in Urk, aldus Privé-baas Evert Santegoeds in Shownieuws. “Het zijn op het oog keurige mensen die het grootste tuig van de richel blijken te zijn. Die tegen microfoons trappen, slaan en doen. Het slechtste in de mens komt boven op hun wekelijkse kerkgang. Het is ongehoord; je blijft gewoon met je goddeloze poten van journalisten af in dit land.”

De Mark-meppers zijn nog niet aangehouden. “Het is hoog tijd dat er wél tegen opgetreden wordt. Die journalisten zijn daar omdat jij je anders gedraagt dan de rest van de samenleving en dat willen wij graag zien hoe het daar aan toegaat met zo’n mevrouw De Bok die daar naar de kerk loopt en denkt: ik ga gewoon mijn eigen leventje weer oppakken en schijt aan alles en iedereen.”

God, god, god

Mark was daar dus geoorloofd, vindt Evert. “Ik vind het echt niet kunnen. Als je dit filmpje van 4 minuten ziet… Die jongen krijgt trappen en wordt omver gereden door een kerel met een meisje naast zich in de auto. Heb je dat kind gezien?”

Die man zat ook nog te roken naast dat kind, aldus Evert. “Maar god god god, wat zijn we allemaal goed bezig als we naar de kerk gegaan op Urk op zondag. Moet je kijken wat je allemaal aanricht, zeg! Het is een schande voor het hele land.”

‘Muur omheen!’

Albert Verlinde: “Ze hebben duidelijk met elkaar afgesproken vooraf, als Urker bevolking, van: we gaan die pers pakken. Zou nou een SGP wat gaan zeggen? Zo’n Kees van der Staaij. Die is natuurlijk wel laf, want het is zijn achterban.”

“Als dit in een moslim- of islamgemeenschap zou gebeuren, dan zou iedereen zeggen: ‘Zie je wel! Dat doen ze daar! En wat gaat Denk zeggen?’ Als Kees van der Staaij een kerel is, dan sta je op.”

Evert: “Ik hoop dat volgende week zondag de ME paraat staat. Er mag wat mij betreft een muur omheen.”

Terugkijken

De Shownieuws van gisteren kunt u terugkijken op KIJK.nl.

Fragment

Het PowNed-fragment van de aangevallen Mark Baanders in Urk:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen