RTL Nieuws sluit reacties over Sylvana Simons na baggertsunami

RTL Nieuws heeft besloten om de reactiemogelijkheid onder een nieuwsartikel over Sylvana Simons te sluiten vanwege de vele racistische en haatdragende opmerkingen die geplaatst werden.

Sylvana Simons © Jinek

Haatreacties zijn een groot probleem op internet en ze treffen met name BN’ers en politici die veel haters hebben, zoals Gordon, Bridget Maasland, Sigrid Kaag en in dit geval dus Sylvana Simons. Bij elk artikel over de politiek leidster van BIJ1 kun je er wel op wachten: de racistische bagger die er loskomt uit vele toetsenborden.

Racistische reacties

Ook RTL Nieuws heeft ermee te maken. Het nieuwsprogramma plaatste gisteren op zijn Instagram-kanaal een bericht over Sylvana Simons, maar dat wekte zóveel racistische reacties op, dat werd besloten om de reactiemogelijkheid volledig te sluiten. Bij alle andere artikelen op de RTL Nieuws-Insta staat die mogelijkheid wél open.

Er was gewoon niet tegenop te modereren, zo lijkt het. “Wij hebben de mogelijkheid om te reageren onder deze post uitgezet vanwege de vele racistische en haatdragende opmerkingen. Dit is in strijd met onze huisregels”, laat RTL Nieuws weten.

Tim Hofman

BNNVARA-ster Tim Hofman vindt het ongekend dat Sylvana dermate door het slijk wordt gehaald, dat RTL Nieuws hiertoe moet overgaan. “Wees niet zo. Racisme is het niet. Het sloopt mensen, samenlevingen, dromen en toekomsten. Stem wel op haar, stem niet op haar, maar wees niet zo”, zegt de presentator.

Sylvana kreeg gisteren veel steun in de uitzending van RTL Boulevard. Royaltykenner Marc van der Linden gaf aan blij te zijn dat Sylvana een Kamerzetel heeft behaald en entertainmentdeskundige Eric de Munck riep zelfs op haar te hebben gestemd.

Gordon

Recentelijk deed ook Gordon zijn beklag over haatreacties op de social media van RTL, in dit geval de Facebook-pagina van RTL Boulevard. Daar worden met name veel homofobe reacties over de SBS 6-ster geplaatst en dat is Gordon behoorlijk beu.

RTL wilde desgevraagd niet laten weten wat het bedrijf doet om haat op social media tegen te gaan.

Instagram

De bewuste Insta-post van RTL Nieuws over Sylvana:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen