‘RTL moet er niet aan denken om Mocro Maffia offline te halen’

RTL heeft commercieel belang bij ‘een snelle publieke boetedoening’ van acteur Bilal Wahib, zegt Arjen Fortuin. Hij wijst erop dat het offline halen van Mocro Maffia een ramp zou zijn voor Videoland.

Mocro Maffia © Videoland

Eigenlijk zou Bilal Wahib gisterenavond te gast zijn bij Beau van Erven Dorens, maar de rapper zegde af op verzoek van de familie van zijn 12-jarige slachtoffer. “Wij begrijpen dit natuurlijk volkomen. Het welzijn van deze jongen gaat voor alles”, liet RTL in een reactie weten.

Keihard ondergeschikt

Deze reactie verhult dat dit voor RTL ‘een volkomen nieuw inzicht was’, aldus tv-kenner Arjen Fortuin in NRC Handelsblad. “In de 24 uur daarvoor was het welzijn van Wahibs slachtoffer keihard ondergeschikt gemaakt aan het bedrijfsbelang.”

Zelf heeft RTL níet gepeild of het jongetje er wel oké mee zou zijn als Bilal zou aanschuiven. “Had niemand bij Beau bedacht dat het een goed idee was om zich er zelf van te vergewissen of de jongen wiens welzijn ‘voor alles’ ging het een fijn idee zou vinden als de zaak binnen twee dagen in detail op televisie doorgenomen zou worden?”

Mocro Maffia offline?

Kennelijk niet. En dat heeft volgens Arjen keihard te maken met geld. Zowel Bilal als de boezemvriend waarmee hij in de Insta-chat zat én rapper ICE die het voor hem opnam, spelen allemaal in de serie Mocro Maffia op RTL’s Videoland.

Arjen: “Die offline halen (zoals de NPO Wahibs kinderprogramma Teenage boss dadelijk stopzette, zijn platenlabel de samenwerking beëindigde en Instagram hem voor het leven buitensloot) zou forse kapitaalvernietiging betekenen. RTL had belang bij een snelle publieke boetedoening.”

Videoland besloot wel om de aflevering van Rooijakkers over de Vloer met Bilal Wahib te verwijderen. Mocro Maffia is nog wel gewoon te zien.

Angela de Jong

Het zou Angela de Jong overigens niet verbazen als Bilal straks op datzelfde Videoland een keiharde comeback maakt. Videoland lijkt inmiddels wel een opvanghuis voor rappers die de mist in zijn gegaan, wil Angela zeggen in haar column.

Uiteindelijk zal Bilal wel weer terugkeren, verwacht ze. “Misschien nog een documentaire op Videoland erbij, waarin zo’n getormenteerde ziel mag vertellen wat voor moeilijke jeugd hij heeft gehad. En dan is hij ineens weer de held. Idioot, maar waar. Kijk naar Boef.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen