Moet format The Voice worden aangepast nu Jasper in finale staat?

Kandidaat Jasper Wever bakt er tijdens zijn optredens in The Voice of Holland weinig van, maar vanwege de gunfactor staat hij vanavond toch in de finale. Moet het format worden aangepast?

Jasper Wever © RTL

Coach Anouk was zó verbolgen dat Jasper werd doorgestuurd, dat ze haar middelvinger opstak naar de kijker. Zij vindt dat het programma moet stoppen met stemmen van het publiek, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. De interactie met de kijker en de stem van de kijker zijn zeer belangrijke onderdelen van het format van The Voice.

Sympathiestemmen

Presentator Martijn Krabbé heeft er niet zo’n moeite mee dat Jasper door is, vertelt hij vandaag in De Telegraaf. “Het komt wel vaker voor dat iemand veel sympathiestemmen krijgt. Ik vind dat grappig. Wel ben ik het er mee eens dat het de bedoeling is dat de besten overblijven, maar dit is nu eenmaal de vorm.”

Hij begrijpt naar eigen zeggen ‘de teleurstelling van Anouk’. “Maar de coaches zijn ook niet onfeilbaar. Zij hebben talenten laten gaan die de kijkers misschien graag in de liveshows hadden gezien.”

Food for thought

Democratie werkt nu eenmaal een beetje op deze manier, legt Martijn uit. “Er is een interessante parallel met verkiezingen. Mensen stemmen misschien niet alleen op hun idealen, maar ook omdat de lijsttrekker ze aanspreekt.”

Toch wordt het voorstel van Anouk wel serieus genomen. “Als Anouk zou zeggen dat er een andere opzet moet komen, is dat food for thought, iets om over na te denken. Al is het format wel in steen gebeiteld.”

Gunfactor

Zelf zegt Jasper bij NU.nl niets te snappen van zijn gunfactor. “Het is echt heel raar. Ik doe gewoon zoals ik normaal ook doe, of ik nu thuis of op werk bij de opticien of op televisie ben. Ik weet niet wat daar zo bijzonder aan is.”

Wat vindt hij van de kritiek van Anouk? “Ik snap helemaal wat zij zeggen, maar het is niet anders, want de mensen thuis beslissen. Ik krijg op sociale media ook berichten van mensen die ziektes naar me gooien en me dood wensen, maar ik kies uiteindelijk ook de uitslag niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen