‘RTL 4 gooit format The Voice of Holland niet om voor Anouk’

RTL 4 gaat vanwege de dalende kijkcijfers van The Voice of Holland niet in op het verzoek van Anouk om de publieksstemmen in te perken. Dat verwacht tv-kenner Rob Goossens van De Telegraaf.

Anouk © William Rutten

Anouk wil dat The Voice of Holland nagenoeg stopt met publieksstemmen. Als het aan haar ligt bepalen de coaches en een professionele jury straks wie er door mogen en wie niet. Alleen in de finale, als er nog twee kandidaten over zijn, mag er in het plan van Anouk nog worden gestemd door de kijkers thuis.

Dalende kijkcijfers

Rob Goossens, de tv-kenner van De Telegraaf en RTL Boulevard, verwacht niet dat dit gaat gebeuren. “Ik denk sowieso niet dat dit gaat gebeuren, want je hebt een geldkwestie. Het levert gewoon geld op, die sms’jes, maar het is ook een enorm goede bindende factor voor het publiek. Je kunt meedoen”, laat hij weten in Boulevard.

Die interactie wil RTL niet kwijt en al helemaal niet gezien de huidige kijkcijfers van The Voice, aldus Rob. “De cijfers van The Voice lopen een beetje achteruit. Het is natuurlijk nog steeds een belachelijk groot succes, maar het loopt achteruit. Dan is het laatste wat je wil het publiek wegjagen doordat ze minder te zeggen krijgen.”

Domper voor Anouk

Het zou een domper zijn voor Anouk, die helemaal klaar is met de stemmen van het publiek. Ze stak afgelopen seizoen zelfs een keer haar middelvinger op naar de kijkers thuis.

Als het alleen om de financiën gaat, dan is Anouk bereid salaris in te leveren, liet ze weten. “Als het gaat om het geld, want dat is het natuurlijk waarschijnlijk, want iedereen belt en dat is een hoop cash: ik wil best een deel van mijn salaris inleveren, maar dat het dan wel fair gaat. Oké, dat wilde ik toch nog even gezegd hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen