Anouk bereid om salaris in te leveren bij The Voice of Holland

Anouk is bereid om salaris in te leveren bij The Voice of Holland als dat financiële ruimte creëert om televoting af te schaffen. Ze is kláár met de stemmen van het publiek, riep ze gisteren in de finale.

Anouk © RTL

Er is al weken veel te doen over kandidaat Jasper Wever, die gisteren – volgens velen onverdiend – in de finale van The Voice stond. Na zijn optreden pleitte Anouk voor een wijziging van het format van The Voice. Ze wil dat publiek straks alleen nog maar kan stemmen als er twee kandidaten over zijn.

Geen haat van Anouk

Jasper vertelde in een filmpje dat hij veel online haat over zich heen krijgt. Anouk na het optreden: “Nou, Jasper, hier gaan haat hoor. Alleen maar liefde naar jou toe. Het is supervervelend dat je daarmee krijgt te dealen online, dat is gewoon vervelend. Dat kan ik me voorstellen.”

Ze vervolgde: “Ook al zijn er natuurlijk heel wat mensen weggestuurd die wat beter kunnen zingen dan jij, dan blijkt het dus wel dat je met jouw charisma toch die mensen overstijgt op een of andere manier. Die kun je in je zak steken. Wat mij betreft heb je het er goed van afgebracht.”

Formatwijziging

Daarna begon Anouk met haar pleidooi. “Ik denk wel, maar dat is meer een beetje naar de redactie toe en niet naar jou, Jasper, dat ik bij het volgende seizoen graag zou zien dat wij als coaches, dus de experts zeg maar, en misschien nog wel met een soort extra gastjury, gewoon de eerste beoordelingen doen voor de eerste drie liveshows.”

Waar bestaat die gastjury uit? “Die gastjury bestaat ook nog eens uit andere zangers en zangeressen eventueel en producers en muzikanten, want die kunnen ook heel goed beoordelen of zangers en zangeressen echt heel muzikaal zijn.”

Salaris

Anouk wil niet helemáál afscheid nemen van televoting. Wanneer mag het publiek dan wil stemmen? “Dat het publiek dan pas gaat stemmen in de finale, als er twee over zijn. Dat lijkt mij een goed plan. Applaus!”

Ze is zelfs bereid om salaris in te leveren. “Als het gaat om het geld, want dat is het natuurlijk waarschijnlijk, want iedereen belt en dat is een hoop cash: ik wil best een deel van mijn salaris inleveren, maar dat het dan wel fair gaat. Oké, dat wilde ik toch nog even gezegd hebben.”

Anouk wint finale

Anouk heeft de finale van The Voice gewonnen met haar talent Dani. “Is jouw vertrouwen in het hele concept hersteld?”, vroeg Martijn Krabbé haar na de overwinning.

De zangeres daarop: “Neeeee! Natuurlijk niet! Gekkie!”

Chantal Janzen: “Dit gaan we volgend seizoen goedmaken!”

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen