Paul de Leeuw: ‘Kritiek op mij bij Op1 berust op misverstand’

Paul de Leeuw denkt dat de massale kritiek op zijn presentatie van Op1 berust op een misverstand. De kritiek is in elk geval niet terecht, heeft de presentator laten weten aan RTL Boulevard.

Paul de Leeuw © Annemieke van der Togt

Op1 is de belangrijkste en meest invloedrijke debatarena van de Nederlandse televisie. Dat een ’tv-clown’ als Paul de Leeuw daar op één avonden de gespreksleider is, valt bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Maar liefst 84 procent van de Mediacourant-lezers wil dat Paul vertrekt als presentator van Op1.

Up1

Nu blijkt dat de kritiek op Paul berust op een misverstand. Althans, dat zegt hij zelf tegen RTL Boulevard. “De ondertitel op onze avond is ‘Up1’, waar dus op een iets vrolijkere manier het weekend in wordt gegaan. Ik denk dat daar het misverstand ontstaat dat het meer opiniërend en meer de diepte in zou moeten. Dat is onze opdracht niet.”

Op1 is op vrijdag een ander programma, legt Paul uit. “Ik heb het gevoel dat mensen denken: hij is niet geschikt, ‘want hij kan toch geen diepte-interviews doen met politici’, maar die zitten er ook amper in.”

Astrid

Als Op1 op vrijdag wél ergens over moet gaan, dan houdt Paul zich afzijdig, legt hij uit. “Als politici erin zitten, worden ze meer gedaan door Astrid, omdat ik donders goed besef dat ik beter ben in de menselijke gesprekken en de artiesten, dan in het zware politieke werk.”

Presentator Luuk Ikink na het item: “Ik ben benieuwd of dat nog doorgaat als zometeen na juli zijn contract afloopt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen