‘Op1 staakt zondageditie zodat Talitha Muusse op cursus kan’

Tv-kenner Rob Goossens vindt het een vreemd verhaal dat Op1 de stekker uit de zondageditie trekt. Het zou best kunnen dat dit te maken heeft met presentatrice Talitha Muusse, zegt hij in zijn podcast.

Talitha Muusse © Op1

Deze week werd bekend dat Op1 vanaf begin april alweer stopt met de zondagse editie, ondanks dat de kijkcijfers torenhoog zijn en er duidelijk behoefte is aan een talkshow op deze uitzendavond. Het programma verschuilt zich achter budgettaire redenen, maar Telegraaf-journalist Rob Goossens heeft daar zo zijn vraagtekens bij.

Genadeschot

Rob wijst dan vooral naar het presentatieduo op zondag: Sven Kockelmann en Talitha Muusse. Hij heeft Talitha eerder ‘by far’ de slechtste presentator van Op1 genoemd. Wellicht wordt Talitha nu de ruimte gegund om nog wat trainingen te volgen, zegt hij in de nieuwste aflevering van De Cultuur & Media Podcast van De Telegraaf.

Filmjournalist Marco Weijers vraagt hierin aan Rob: “Zou het niet gewoon de reden kunnen zijn dat het als duo niet werkt? Is het ofwel een glanzende carrière van een duo dat in de kiem is gesmoord of is het een soort genadeschot?”

Talitha op cursus?

Dat zou best kunnen, aldus Rob. “Het zou natuurlijk kunnen dat ze toch zoiets hebben van: dit moeten we niet op deze manier doen en dat ze toch nog misschien wel Talitha Muusse wat training willen geven en dan in de zomer als een feniks uit haar as laten herrijzen of zoiets dergelijks.”

Talitha is echter niet de enige middelmatige host, aldus Rob. “Tegelijkertijd denk ik: waarom laten ze dan Giovanca Ostiana van de EO daar wél zitten? Die is gewoon in de eerste uitzending verdronken en nooit meer bovengekomen. Talitha Muusse is heel slecht begonnen, maar ik zie wel dat daar een stijgende lijn in zit en zij doet het op een andere manier.”

5,5 voor Talitha

Wat vindt Rob inmiddels dan van Talitha? “Ik vind haar nog steeds niet de beste van allemaal natuurlijk, maar ik heb een zwak voor mensen die de eenheidsworst doorbreken en dat doet ze wel.”

Welk rapportcijfers zou hij haar geven? “Nog steeds zou ik zeggen dat ze niet boven de 5,5 uitkomt, maar als je van een 3,5 komt, dan is een 5,5 al een enorme verbetering.”

Sven solo

Rob tipt de NPO om de zondageditie gewoon door te laten gaan. Als Talitha op cursus moet, dan kan Sven het volgens hem prima alleen af. “Sven Kockelmann zit ernaast en die kan het sowieso. Als je dan inderdaad zoiets hebt van: we gaan het anders doen, zet Sven daar dan gewoon in zijn eentje neer.”

“De kijker zal het worst wezen; die vond het ook prima dat Pauw ineens weer dingen in z’n eentje deed met de verkiezingen.”

Podcast

De podcast van Rob Goossens kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen