NPO-ster Jellie Brouwer: ‘Akwasi is zo’n lieve jongen’

Jellie Brouwer, presentatrice van het programma Kunststof op NPO Radio 1, vindt het ongelooflijk vervelend dat rapper Akwasi zo hard is gevallen. Het is een lieve jongen, zegt ze in de Volkskrant.

Jellie Brouwer © Lilian van Rooij

Akwasi heeft een NPO Radio 1-collega van Jellie Brouwer geïntimideerd en raakte daardoor voor de tweede keer in korte tijd in opspraak. De man achter de nieuwe aspirant-omroep ZWART heeft een flinke deuk in zijn imago opgelopen en dat vindt Jellie, die deze week nog te gast was in De Vooravond, best wel vervelend.

Snoeihard

Het gaat helemaal de verkeerde kant op met Nederland, vindt Jellie. Ze wijst op de verkiezingsuitslag. “Toen ik op verkiezingsavond de exitpoll zag, dacht ik: wat is hier aan de hand? Er zijn bijna geen linkse mensen meer over, hoe moet dat nou? Ik vind het verschrikkelijk”, zegt ze in de Volkskrant.

De samenleving is volgens haar aan het verharden. “Ook hoe mensen elkaar bejegenen. Ze zijn snoeihard. Als ik hoor dat iemand zwanger is, dan denk ik: is dat wel verstandig? De wereld is er triest aan toe.”

Lieve jongen

Als voorbeeld noemt ze Akwasi. “Neem Akwasi. In het programma Kunststof ontvang ik sinds 2001 kunstenaars en artiesten. Rapper Akwasi is ook weleens te gast geweest. Het is zo’n lieve jongen. Als ik zie welke drek hij afgelopen jaar over zich heen heeft gekregen, kan ik heel verdrietig worden. Daar wil ik me tegen uitspreken.”

Toch hebben we Jellie niet gehoord in het Akwasi-debat. “Ik denk tegelijkertijd: dat gaat niets aan zijn situatie veranderen. Dus dan houd ik toch maar mijn mond. Nee, ik vind mezelf geen moedig mens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen