Bridget Maasland heeft al twintig jaar hekel aan ‘de bladen’

De slechte verstandhouding tussen Bridget Maasland en de showbizzbladen begon twintig jaar geleden, in 2001. Dat vertelt de presentatrice van RTL Boulevard in de YouTube-talkshow Open Kaart.

Bridget Maasland en Robbert Rodenburg © YouTube

Bridget is een tv-ster die niet heel erg geliefd is bij de showpers. Waar komt dat door? “Heel lang geleden, in 2001, is er voor het eerst een grens overgegaan. Misschien is daardoor de verhouding met bijvoorbeeld de bladen misgegaan”, legt de presentatrice uit in Open Kaart, het succesvolle programma van Robbert Rodenburg.

Grens over

Wat gebeurde er in 2001? “Toen overleed een vriendin van mij aan botkanker – ze was heel erg ziek en heeft uiteindelijk euthanasie gepleegd omdat ze niets meer kon – en toen stond er heel groot op de voorpagina’s dat ze zelfmoord had gepleegd. Dat vond ik naar de familie toe echt afschuwelijk. Als ik eraan denk krijg ik echt weer kippenvel.”

Het krenkte Bridget. “Dat vond ik zó erg. Dat iemand zóiets ergs moet meemaken en dat je dan als familie koppen op de voorpagina’s moet lezen dat je kind haar eigen leven zou hebben ontnomen, terwijl dat niet het geval was. Daar zijn de eerste breuken gekomen en dat is in een golvende beweging heen en weer gegaan. Daar is een grens bij mij overgegaan.”

Bridget boycot

Bridget heeft toen besloten om de bladen nóóit meer iets te geven. “Ik weet dat het in dit vak geven en nemen is. Dat je ook af en toe iets moet geven en dat het niet altijd leuk is, maar dat is het leven. Maar toen heb ik wel bedacht: ik ga jullie gewoon niets meer geven, dat is gewoon van mij. Want wat ik jullie ook geef, jullie maken er toch een eigen verhaal van.”

Dat is in de afgelopen jaren, met name tijdens en na haar affaire met André Hazes jr., ook wel weer gebleken, meent Bridget. “Niet alleen door de bladen hoor, ook door collega’s en mensen die ik niet ken.”

Wat zou ze haar collega-BN’ers adviseren als het gaat om omgang met de pers? “Mijn beste advies zou zijn: zit stil en laat karma de rest doen.”

Open Kaart

Bridget in Open Kaart:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen