Najib Amhali overwoog officiële verklaring over TV Kantine-rel

Najib Amhali overwoog met een officieel statement te komen na de woeste reacties op zijn optreden in De TV Kantine. Hij persifleerde daarin de geliefde kroonprinses Amalia.

De TV Kantine © RTL

Voor een publiek van 1,2 miljoen kijkers kroop Najib in de persiflagecomedy in de huid van Amalia, maar dat viel bij veel mensen niet in goede aarde. Amalia werd neergezet als een moddervette prinses en dat is regelrechte fatshaming, vonden de critici. De massale kritiek kwam behoorlijk binnen bij Najib.

Najib geraakt

Najib zat behoorlijk met de felle reacties. “Poeh, ja, dat zag ik niet aankomen. En het raakte me toch wel een beetje, ook omdat het niet de bedoeling was om haar voor schut te zetten. Dat zit ook niet in me: in mijn shows kwets ik nooit iemand. Mij was verteld dat ik gewoon mezelf mocht spelen, maar dan verkleed als Najib Amhalia.”

Het resultaat was misschien inderdaad wat twijfelachtig, aldus Najib. “Toen ik het later terugzag en de reacties las, begreep ik het wel, die kritiek”, zegt hij in Veronica Magazine.

Statement

Even overwoog Najib er een officieel statement uit te gooien. “Ik heb ook getwijfeld of ik er officieel op zou reageren, maar uiteindelijk besloot ik om dat niet te doen. Op wat koningsgezinde mensen na moesten er namelijk ook veel mensen om lachen en je kunt het toch nooit voor iedereen goed doen.”

“Evengoed denk ik dat een lintje er voor mij niet meer in zit, haha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen