Angela de Jong wordt gek van politici op tv: ‘Stop over die haargel!’

Angela de Jong vindt het niet te verdragen dat de huidige tsunami van politici op televisie zo weinig oplevert voor de stemmer. Het komt niet verder dan inhoudsloze ditjes en datjes, stelt ze.

Angela de Jong © Talkshow M

Mark ‘haargel’ Rutte die bij Koffietijd zijn matje moet laten zien, Jesse Klaver die Fidan Ekiz spekkoek voert en Thierry Baudet die Emma Wortelboer onderwijs over de kleffe-broodjescultuur. Ook Angela de Jong vindt het allemaal niet meer te verdragen. “Ik kan de lijsttrekkers nu al niet meer zien.”

Haargel

Vroeger ging het veel meer over de inhoud dan nu, meent Angela. “Tegenwoordig praten ze allemaal liever over haargel, broodjes kaas, hun lievelingsspijkerbroek en favoriete voetbalclub dan over serieuze onderwerpen als corona, stikstof en hypotheekrenteaftrek.”

De allerergste is Jesse Klaver, vindt ze. “Als hij maar een klein openingetje ziet, begint hij over zijn familie, die per media-optreden verder uitdijt. We zijn inmiddels toe aan de neven.”

Renze vs Jesse

Gelukkig wist Renze Klamer de familiaire GroenLinks-tijger volgens Angela wél een beetje te temmen. “Anders had Jesse woensdag bij De Vooravond de volle twintig minuten gebabbeld over zijn oma, zijn neef, een andere oma die officieel niet zijn oma was, haar spekkoek en alle toko’s in Den Haag.”

“Het is een kwestie van tijd tot Jesse bij Koffietijd aanschuift om zijn oud-tantes te introduceren en Loretta Schrijver rendang te voeren.”

AD-column

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen