Pijnlijk: schilderij in Sterren op het Doek compléét mislukt

Het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek begint bijna. De serie wordt afgetrapt met Freek Vonk en daarna volgen nog vele andere BN’ers. Eén van hen wordt geconfronteerd met een compleet mislukt doek.

Özcan Akyol © Tijd voor MAX

Het gebeurt elk seizoen wel dat er mindere portretten bij zitten, maar dit jaar zit er wel een héél grote mislukking bij. “Ik moet zeggen: dit seizoen was één doek wel echt heel erg mislukt. Ik ga niet zeggen welk doek het was – dat mogen de kijkers zelf bepalen”, aldus presentator Özcan Akyol in het programma Tijd voor MAX.

Mislukt

Als Özcan ziet dat een doek mislukt is, dan zegt hij er niets van. “Ik zeg het nooit. Ik slik het in. Ik probeer op geen enkele manier de BN’er te beïnvloeden bij een keuze. Er zijn schilderijen die heel goed lukken, maar er zitten ook absoluut schilderijen tussen die totaal mislukt zijn.”

Waarom wil hij de BN’ers niet beïnvloeden? “Ik mag het niet laten blijken, want op het moment dat ik aan het onthullen ben en ik zie dat één doek echt mislukt is en ik laat dat ook weten aan degene die moet kiezen, dan is het eigenlijk competitievervalsing.”

Woeste kijkers

En van competitievervalsing worden de kijkers van Omroep MAX wóest. “Ik heb dat vorig jaar per ongeluk gedaan bij Gerard Cox door te zeggen dat zijn vader subtiel in het doek zat. Dat had hij zelf niet gezien. Dat werd me enorm nagedragen. Ik kreeg tientallen boze mails van: ‘Hij wilde eigenlijk voor dat andere doek gaan, maar omdat jij dat zei, koos hij de ander!'”

Bovendien blijft het een kwestie van smaak, aldus Özcan. “We hebben wel eens doeken waarvan je denkt: dat is helemaal niks, maar dan neemt de BN’er toch dat doek mee.”

De eerste aflevering van Sterren op het Doek met Freek Vonk is op zaterdag 13 maart om 20.35 uur te zien op NPO 2.

Fragment

Özcan maakt de eerste Sterren op het Doek-gast bekend:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen