Maxime Meiland baalt enorm dat kleine Claire niet meer op SBS 6 mag

Maxime Meiland vindt het ongelooflijk jammer dat haar dochter Claire van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nog maar vijf keer per jaar op televisie mag komen.

Chateau Meiland Beeld: Wessel de Groot

Oma Erica Meiland onthult het besluit van het ministerie vandaag in de nieuwste Veronica Magazine: “Erg jammer, ook voor de kijkers (…) Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is. Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld: ‘Kom maar meid, ga hier maar even achter de iPad’ – wat ze helemaal niet wil.”

Enorme teleurstelling

Het is voor moeder Maxime en de makers van Chateau Meiland een enorme teleurstelling. “Ik vind het heel erg jammer dat Claire niet meer zo vaak in beeld mag. En het is vooral heel erg lastig, want wij draaien gewoon echt reality. Ze is gewoon bij ons thuis!” Nu moet Claire steeds uit beeld worden gestuurd. “Een heel hoop gedoe.”

Talpa hoopt het ministerie over te halen om de tv-optredens van Claire tóch toe te staan. “In Chateau Meiland volgen we het echte dagelijkse leven van de familie Meiland waar Claire natuurlijk deel van uit maakt. Het zou heel onnatuurlijk zijn om haar buiten beeld te houden”, zegt een woordvoerder.

Welzijn

Is het allemaal wel goed voor Claire’s welzijn? “Claire’s welzijn staat te allen tijde bovenaan en het is altijd onze intentie om ons aan de geldende regelgeving te houden. In dit geval blijken deze regels minder geschikt voor realityprogramma’s zoals Chateau Meiland.”

“Op dit moment zijn we in goed overleg met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het in beeld brengen van Claire. We gaan ervan uit dat we hier met elkaar goede afspraken over kunnen maken zodat Claire als gezinslid te zien blijft in het programma.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen