Luuk Ikink vindt dat Eva Jinek veel te groot risico nam

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vindt dat Eva Jinek een veel te groot risico heeft genomen door Thierry Baudet zonder voorkennis te laten roasten door Martijn Koning. “Dat is bizar.”

Luuk Ikink en Eva Jinek © RTL

Martijn Koning heeft de talkshow Jinek ernstige reputatieschade bezorgd. Met een ‘roast’ die volgens kijkers alle fatsoensgrenzen overschreed, joeg hij Thierry de studio uit. Eva en haar redactie wisten niet wat Martijn zou gaan uitspreken. “Het is toch een bizar groot risico wat je neemt?”, aldus Luuk in RTL Boulevard.

Luuk oneens met Rob

Eva heeft hiermee onverstandig gehandeld, vindt Luuk. “Je weet dat je zo’n gevoelige uitzending hebt, want je hebt Baudet aan tafel en dan is er altijd wat meer spanning dan bij een andere politicus. En dan kies je ervoor om die laatste drie minuten uit handen te geven, terwijl je niet weet wat er gebeurt.”

Tv-kenner Rob Goossens is het niet met hem eens. “Ik snap wat je zegt, maar dan ben je eigenlijk live televisie met zijwieltjes aan het maken. Iedereen die hier staat heeft een voorgesprek met de redactie gehad. Maar als jullie zeggen: ‘We willen wel even de exacte tekst horen en dan gaan we er met een rood potlood doorheen’, dan zeg ik: ‘Sorry jongens, maar dan kom ik echt niet meer. Dat vertrouwen moet je in mij hebben.'”

Keerpunt

Luuk vult op Twitter aan dat hij denkt dat dit een keerpunt is voor Jinek. “Vraag me af of het programma ooit nog een columnist zonder inzage vooraf z’n tekst laten lezen.”

Daar lijkt het niet op. Eva gaf gisteren in haar talkshow aan: “Ik wil om en nabij weten wat iemand gaat doen, want ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor mijn gasten. Ik kan niet zeggen: het is een safaripark, jij bent een stuk rood vlees, ik laat wat leeuwen op je los en kijk maar of je het overleeft.”

Ingrijpen

Veel mensen vinden dat Eva had moeten ingrijpen, maar dat heeft ze niet gedaan. Zij daarover: “Ik had die tegenwoordigheid van geest niet gisteren. Ik denk dat ik gewoon een beetje overvallen was door wat er gebeurde. Het is in elk geval niet waar ik op had gerekend.”

Rob neemt het haar niet kwalijk: “De enige die hier een grote fout heeft gemaakt is Martijn Koning zelf, die zo debiel is geweest om deze teksten uit te spreken, terwijl hij had aan kunnen voelen dat dit volstrekt verkeerd zou landen.”

Moet Martijn excuses aanbieden? “Als hij excuses moet gaan aanbieden voor alles dat niet grappig is… Hij heeft al zo vaak laten zien dat hij er toch wat moeite mee heeft. Dan kan hij wel bezig blijven.”

Veronica Inside

De mannen van Veronica Inside vinden wél dat Eva had moeten ingrijpen:

Lees ook

Lees ook over de reactie van Jinek in de uitzending van gisteren: ‘Pijnlijke tv: Eva Jinek is behoorlijk klaar met Martijn Koning‘.

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen