Miljuschka Witzenhauzen spuugt op vreemdgangers André H. en Marco B.

Miljuschka Witzenhausen doet niet mee aan het geslijm met de beroemde vreemdgangers André Hazes jr. en Marco Borsato. Ze vindt dat de heren te veel in de slachtofferrol kruipen.

Miljuschka Witzenhausen © RTL Boulevard

Waar Mien uit Assen twee jaar lang niet meer met de buurman praat als hij de buurvrouw heeft bedonderd, hebben BN’ers weinig moeite met vreemdgaande collega’s. Voor tv-sterren en hun Gooise matras is het bedonderen van je partner immers niet veel meer dan een reguliere woensdagmiddag, als de kinderen naar hockey zijn gebracht.

Bridget als zwarte piet

André en Marco worden vaak neergezet als heren die er zelf eigenlijk toch ook niets aan konden doen. En dat stoort Miljuschka mateloos, tierde ze gisteren in RTL Boulevard. “Ik vind er echt wat van. Ik vind het zo… Goh, hoe ga ik dit nou netjes zeggen?”, begon ze bedachtzaam.

Miljuschka: “In deze relatieperikelen die we zien, waar vaak de man vreemdgaat – zowel bij André hebben we dat gezien als bij Marco – dan zie je wat er gebeurt met de vrouwen in dat spel. Ik vind dat Bridget totaal als zwarte piet is weggezet en hij werd weer op handen gedragen, terug bij zijn gezin en allemaal hartstikke leuk. Nu gebeurt het weer.”

Smerige spelletjes

De smulpaap van RTL Boulevard wordt er heel ongemakkelijk van. “Het spel van de liefde is een smerige, dus er kan van alles gebeuren, maar hoe ermee om wordt gegaan in de media… Als ik dan nu ook Marco zie, dan denk ik: ik weet niet waar dit heen gaat, maar als je dit nummer hoort, dan lijkt het alsof het aan Leontine ligt dat ze niet meer bij elkaar zijn.”

Ongelooflijk, vindt ze dat. “Dan denk ik: waar hebben we het over? Is dit een soort gaslighting van vrouwen als de break-up er is? Terwijl het heel duidelijk is waar de schuld ligt. We hoeven het niet uit te spelen, maar ik vind het wel heel krom dat de vrouwen de hele tijd een soort tik op de vingers krijgen en er op worden aangekeken.”

Slachtofferrol

Het nieuwe liedje van Marco is niet om aan te horen, vindt Miljuschka. “In dat nummer zingt Marco dus dat zij er klaar mee was. Dan denk ik: hallo?! Het is toch niet alsof het als donderslag bij heldere hemel kwam?! Er was toch een reden? Dat soort dingen vind ik gewoon niet netjes.”

Luuk Ikink: “Hij kruipt gewoon veel te veel in de slachtofferrol?”

Miljuschka: “Ja, en dat vond ik eigenlijk ook bij dat hele debacle van Hazes.”

Al met al smeuïge teksten van Miljuschka. Smeuïger dan al die eindeloze gebakjes en taartjes waar ze doorgaans over kwebbelt in de showrubriek op RTL 4.

Fragment

Het fragment van de tierende Miljuschka:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen