Lucille Werner definitief de Kamer in: ‘Niet te combineren met tv’

Het is Lucille Werner gelukt om een plekje te bemachtigen in de Tweede Kamer, ondanks de enorme verkiezingsnederlaag van het CDA. Ze staat met een tiende plek op de lijst hoog genoeg.

Lucille Werner © YouTube

Het CDA van lijsttrekker Wopke Hoekstra blijft vooralsnog steken op 15 zetels, een daling van vier zetels. Hoewel de partij behoorlijk teleurgesteld is, lijkt het erop dat er wel weer zal worden meegeregeerd: verkiezingswinnaar VVD sorteert voor op een hernieuwde samenwerking met de club van Wopke. Hoe dan ook: Lucille zit nu ook bij die club.

Graaiende Lucille

Met haar tiende plek op de lijst valt Lucille ruim binnen de veiligheidsmarge, dus we zien haar binnenkort door de Tweede Kamer rennen. “Dat is toch wat anders dan het runnen van een foundation waar je meer geld uithaalt dan instopt”, sneerde Privé-baas Evert Santegoeds gisteren in Shownieuws.

Evert doelt op de controverse die vorig jaar ontstond toen bleek dat Lucille behoorlijk in de kas van haar eigen goede doel Lucille Werner Foundation heeft lopen graaien. Er ontstond ook wat gemor over binnen het CDA zelf, maar uiteindelijk mocht ze haar plekje op de kandidatenlijst houden.

Niet terug op tv

Haar politieke baantje betekent ook dat Lucille niet terugkeert op televisie, vertelde ze gisteren in Shownieuws. De showrubriek volgde haar toen ze haar stem uitbracht. “Ik kan televisie niet met mijn nieuwe loopbaan combineren, helaas, maar ik vind het ook mooi om in het leven het roer soms helemaal om te gooien.”

Al bij het stemmen sorteerde Lucille voor op minimaal tien zetels. “Ik zal je vertellen: ik heb morgen mijn eerste fractievergadering, als het allemaal goed gaat, en daar kijk ik enorm naar uit.”

Diversiteit

Lucille gaat in de Kamer volop mikken op diversiteit. “Laten we diversiteit gewoon als norm gaan zien, dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben geboren met een handicap, je bent anders, er wordt ook anders naar je gekeken. Je merkt gewoon door te praten met elkaar, die dialoog, dat je er altijd uitkomt.”

“Het is gewoon een hele nieuwe en spannende wereld. Het voelt een beetje als afzwemmen. Dat ik mijn A-diploma moet gaan halen.”

Fragment

De showpers vroeg zich eerder af: moet het CDA Lucille Werner royeren? Zie onderstaand filmpje.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen