Linda de Mol stopt alweer als creatief directeur van Net5

Linda de Mol en Jildou van der Bijl stoppen eind maart na twee jaar als creatief directeur van Net5. Ze vinden de functietitel niet meer aansluiten bij de mate waarin zij bijdragen aan de programmering.

Jildou van der Bijl en Linda de Mol © Marc de Groot

Het is hen niet gelukt om Net5 een LINDA.-sausje te geven. “Ten gevolge van de coronacrisis groeide het aandeel Powered by LINDA. programma’s in de Net5-programmering niet zoals bij de start van de samenwerking was bedacht. Hierdoor kreeg de rol van creatief directeur ook niet de invulling die Linda en Jildou destijds voor ogen hadden.”

Nog één productie

Voor de toekomst is de koers dat een programma-idee van Linda en Jildou niet alleen op Net5 maar ook op een andere zender geprogrammeerd kan worden. “Op die manier blijft de samenwerking op het gebied van TV met Linda, Jildou en het merk LINDA. in stand.”

Binnen de samenwerking tussen Net5 en LINDA. zijn er op dit moment nog een aantal producties in ontwikkeling, waaronder een Nederlandse dramaserie. Die zal gewoon worden uitgezonden.

Net5 behield naam

Achteraf gezien is het maar goed dat Net5 zijn naam heeft behouden. Er werd twee jaar geleden aan gedacht om Net5 om te dopen tot LINDA., maar dat hield Linda zelf tegen. “Mmm, dat is wel eens geopperd ja. Maar, ik weet niet. Ik vond het denk ik gewoon geen goed idee. Te pretentieus.”

Ze voelde zich er niet prettig bij. “Ja, het was gewoon een stap te ver. En wat ik net ook zei, ik heb ook wel wat met de naam Net5. Het was vroeger mijn favoriete zender, als ik vrij was. Al mijn vriendinnen keken Desperate Housewives en Sex and the City. Dat gevoel wil ik daar een beetje in terug zien te krijgen.”

Ladies Night

Het grootste prestigeproject van Linda de Mol was de Merel Westrik-show Ladies Night, maar dat praatprogramma mislukte jammerlijk. Merel gaf er haar carrière bij RTL Nieuws voor op, maar haar loopbaan zit nu op een dood spoor.

Net5 en LINDA. blijven samen het grootste vrouwennetwerk in Nederland vormen, aldus Net5. “Net5 blijft dé tv-zender waar vrouwen terecht kunnen voor hun favoriete buitenlandse topseries en -films, mooie specials en programma’s van Nederlandse bodem.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen