Angela de Jong geeft Nieuwsuur staande ovatie: ‘Zweet in bilnaad’

Angela de Jong vindt de vlijmscherpe interviews die Nieuwsuur momenteel aflevert hartstikke fijn. Dit is de manier waarop de media de lijsttrekkers tegemoet moet treden, vindt de AD-opiniediva.

Nieuwsuur Beeld: Nieuwsuur

Nog maar een week geleden riep Angela er gek van te worden dat politici ruim baan krijgen om in de media allerlei ditjes en datjes te verkondigen. “Tegenwoordig praten ze allemaal liever over haargel, broodjes kaas, hun lievelingsspijkerbroek en favoriete voetbalclub dan over serieuze onderwerpen”, brieste ze.

Applaus van Angela

Bij Nieuwsuur is dat wel anders: de ene na de andere politicus wordt geroast, van Sigrid Kaag tot Wopke Hoekstra. “Dat doen Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars werkelijk voortreffelijk, ik kan niet anders zeggen”, schrijft Angela in het AD. “Zelfs ik als kijker zap elke avond met plaatsvervangende zenuwen naar Nieuwsuur toe.”

Angela vindt het zorgwekkend dat het inmiddels opvalt ‘dat twee Nieuwsuur-presentatoren doen waar journalisten al decennia voor worden opgeleid’. “Namelijk: de macht kritisch bevragen”, zegt ze.

Geen je en jij

Ook voor de politici is dat even wennen, merkt Angela. “De lijsttrekkers lijken er zelf ook door verrast dat ze eens niet joviaal worden genaderd met ‘je’ en ‘jij’ en er geen vragen worden gesteld over broodjes kaas, de snor die ze lieten groeien tijdens hun studententijd en de Indische toko van hun achterachterneef.”

“En dan zitten ze ineens met hun mond vol tanden en valt het masker af”, aldus Angela, die constateert dat elke avond weer lijsttrekkers ‘met het zweet in de bilnaad van de Nieuwsuurtafel opstaan’.

AD-column

De AD-column, waarin Angela ook onthult wat ze nóg erger vindt dan afgeslacht worden door Jeroen en Mariëlle, kunt u lezen op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen