Jan Slagter wil opgepakte Bilal Wahib nooit meer op televisie

Omroep MAX-baas Jan Slagter wil acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud nooit meer terugzien op televisie. Hij vindt het walgelijk dat ze een 12-jarig jongetje vroegen zijn geslachtsdeel te tonen.

Bilal Wahib © Videoland

Hoewel Bilal een kinderprogramma presenteert bij de NPO, bewoog hij een 12-jarig jongetje ertoe om zijn geslachtsdeel te tonen tijdens een livestream op Instagram. Hij beloofde hem 17.000 euro in contanten, maar dat bleek later een grap te zijn. Vanochtend is Bilal aangehouden door de Amsterdamse politie, meldt AT5.

Nooit meer op tv

Uitgerekend vanavond had RTL 4 een aflevering van Rooijakkers over de Vloer op het menu staan waarin Bilal de hemel in wordt geprezen. Die aflevering is nu geannuleerd, maar als het aan Omroep MAX-baas Jan Slagter ligt zien we de acteur helemaal nóóit meer terug op televisie. “Wat een walgelijke mannetjes! Nooit meer op tv! En vervolgen”, twittert hij.

Telegraaf-journalist Mick van Wely, ook bekend als vaste gast bij Beau en Jinek, denkt daar hetzelfde over. “Bizar dit. Twee geweldige talenten, carrière naar de knoppen. En wat ongelooflijk triest voor de jongen die dit is overkomen. Dat laatste is nog veel erger.”

Zum kotsen

Misdaadjournalist Jens Olde Kalter is in shock. “Dus die twee acteurs die ik al seizoenen lang zo te gek vind, vergallen hier even het leven van een jochie van 12. Zum kotsen dit, game over en vermoedelijk niet alleen voor dat arme jochie.”

Presentatrice Veronica van Hoogdalem, bekend als verslaggeefster van RTL Boulevard, vindt het veel te ver gaan. “Als dit een meisje was geweest dan was de wereld nu te klein. We moeten deze jongetjes OOK beschermen.”

Eerder liet ook acteur Nasrdin Dchar zich al streng uit: “Bilal Wahib en Oussama Ahammoud, jullie moeten je diep schamen. Hoe halen jullie het in je hoofd om zoiets te doen!”

Top Notch breekt met Bilal

Bilals platenlabel Top Notch heeft zojuist de samenwerking met Bilal verbroken. “Door ons is kennisgenomen van de acties van Bilal Wahib op Instagram Live vannacht. Dit heeft ons er toe doen besluiten om per direct alle werkzaamheden ten aanzien van de artiest Bilal Wahib neer te leggen.”

“We betreuren de situatie zeer en keuren het gedrag dat de artiest heeft laten zien ten strengste af. Wij wachten verdere berichtgeving vanuit het management van Bilal Wahib al.”

NPO en RTL

De NPO liet eerder weten zijn gedrag ‘onacceptabel’ te vinden. “RTL, dat via Videoland Mocro Maffia uitzendt, verwijst naar het management van de acteurs en beraadt zich nog op een reactie”, aldus AT5.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen