Johan Derksen slaat terug naar Tunahan Kuzu: ‘Neem ik niet serieus’

Johan Derksen heeft maandagavond in Veronica Inside op geheel eigen wijze gereageerd op de kritiek van Tunahan Kuzu. Hij neemt de Denk-politicus naar eigen zeggen totaal niet serieus.

Johan Derksen © Veronica

Denk-belhamel Tunahan Kuzu heeft PvdA-voorvrouw Lilianne Ploumen aangesproken op het feit dat haar partij zich openlijk associeert met Johan Derksen, die bekendstaat als politiek incorrect. “Dan begrijp ik dat je geen zetels overhoudt”, schreef hij. En: “Schaam je, Lilianne Ploumen.”

Niet kies

Het verhaal zit als volgt in elkaar: Marieke Derksen is in tegenstelling tot haar vader Johan wél fan van Lilianne Ploumen en dat gebruikt de PvdA gretig in haar verkiezingscampagne. Marieke heeft een kort interview gegeven aan de PvdA-site en dat jaagt de partij op Twitter aan door een foto van Marieke en Johan te gebruiken. Niet kies, vindt Tunahan.

Johan sloeg gisteren in zijn Veronica-show keihard terug naar Tunahan. “Was Kuzu niet die man die toen ter discussie stond omdat hij een medewerkster daar n*ukte op het Binnenhof?”, riep hij.

Niet serieus

Wilfred Genee: “Ik geloof dat het die Kuzu was, ja.”

Johan: “Nee, maar omdat hij het woord seksist in de handen neemt. Dat is ook de man die het eens is met alles wat in Turkije gebeurt. Dat is dezelfde Kuzu. Dan hoef ik hem niet serieus te nemen.”

Wilfred; “Nou, dan laten we het hierbij.”

Marieke

Ook Marieke heeft gereageerd op de tweet van Tunahan. “Meneer Kuzu, ik kom inderdaad uit een PvdA gezin. Bij ons thuis was niet vaders wil is wet en ik ben opgevoed dat ik als vrouw altijd voor mezelf moet denken en beslissen. Dus ook over stemmen op een andere partij praten wij, zonder krachttermen overigens.”

Waar Marieke volgende week bij de verkiezingen op PvdA’s Lilianne Ploumen gaat stemmen, heeft Johan zijn stem beloofd aan de partij Code Oranje van Richard de Mos.

Fragment

Het fragment uit Veronica Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen