Boze leraar valt Jesse Klaver aan in Nieuwsuur: ‘U draaft door!’

Jesse Klaver werd het vuur maandagavond behoorlijk aan de schenen gelegd in Nieuwsuur. Hij werd in de studio onder meer aangevallen door John, een geschiedenisleraar op een middelbare school.

Jesse Klaver © Nieuwsuur

Leraar John is er niet over te spreken dat Jesse Klaver actief pleit voor versoepeling van de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door het heropenen van de scholen. “Ik vind toch een beetje dat u doordraaft in uw ambitie om het voor de jongeren beter te maken. U wil gewoon de scholen opengooien tijdens een coronapandemie. Ik vind het totaal onverantwoord.”

‘Dit doet mij pijn!’

Het is gewoon belachelijk, aldus leraar John. “U wil het aantal besmettingen laten toenemen zodat jongeren wat meer vrijheid krijgen en de economie kan doordraaien. Ja, sorry, maar als linkse kiezer doet mij dit pijn. Ik mis hier het stukje solidariteit. Solidariteit voor de zwakkeren in onze samenleving is hartstikke belangrijk. Is het niet tijd dat u de naam GroenLinks verandert in GroenLiberaal ofzo?”

Jesse vervolgens: “Mag ik één vraag stellen? Waar geeft u les? Op wat voor school?”

Daar ergerde presentator Jeroen Wollaars zich aan. “Maar nu graag antwoord. Dat vind ik mooi, dat deed u in het RTL-debat ook, dan kocht u misschien wat tijd door een wedervraag te stellen, maar in principe is het fijn als u antwoord wil geven.”

Jesse: “Meneer krijgt van mij een antwoord, maar het is voor de context belangrijk om te weten wat voor type school het is.”

Solidariteit van twee kanten

Jesse kaatste terug dat solidariteit van twee kanten moet komen. “U heeft het over solidariteit en dat is ontzettend belangrijk en wij vragen nu al bijna een jaar solidariteit ook van jonge mensen. Om hun leven op pauze te zetten en wij hebben van hen heel veel kostbare schooltijd al afgepakt.”

De GroenLinks-leider: “Ik vind dat we ook iets terug moeten doen voor deze jongeren. Solidariteit komt van twee kanten en de berichten die ik krijg van jonge mensen over hun mentale problemen… Dan vind ik het belangrijk dat jongeren weer naar school kunnen gaan.”

‘Mag ik uw telefoon zien?’

Wat een onzin, riep John. “Als eerst verbijstert het me dat u zegt dat jongeren heel veel schooltijd hebben gemist. Wij als leraren hebben gewoon les gegeven. Niet op de meest ideale manier, dat ben ik met u eens, maar leerlingen hebben wel onderwijs gekregen.”

Vervolgens gaf hij aan Jesse niet te geloven. “Over mentale gesteldheid: sorry, het is misschien privé, maar mag ik uw telefoon even zien? Ik geloof het gewoon niet. Ik ben leraar en sta voor de klas en heb contact met de jongeren en heb het gevraagd aan anderen. Mijn idee is dat het wel meevalt met jongeren.”

Stemmen trekken

Het is volgens John allemaal bedoeld om stemmen te winnen. “Ik begrijp het hoor: u wil de stemmen van de jongeren. Ik heb een 19-jarige dochter die ook nog twijfelt om op u te stemmen, maar gaat u niet veel te ver in de jacht op de stemmen van de jongeren?”

Het bewuste fragment uit Nieuwsuur:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen